Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Schabowy chrupki i miekki

Grupy

Szukaj w grupach

 

Schabowy chrupki i miekki

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-09 17:57:23

Temat: Schabowy chrupki i miekki
Od: szajbus <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Chcialem zapytac jak robicie
to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
bo wychodzi mi twardy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-09 18:22:59

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chcialem zapytac jak robicie
> to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> bo wychodzi mi twardy

Może je za bardzo rozbijasz...
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 18:35:29

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "batory" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:d396lh$hfk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Chcialem zapytac jak robicie
> > to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> > bo wychodzi mi twardy
>
> Może je za bardzo rozbijasz...
> Ania
>
Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im bardziej
rozbity, tym miększy.
Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.
Pozdrówka - Agnieszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 18:39:37

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "@nn" <a...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:d39798$l91$1@nemesis.news.tpi.pl...

>>
> Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im
> bardziej
> rozbity, tym miększy.
> Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.
No nie bardzo mogę się z tym zgodzić, bo zauważyłam że jak rozbiję za
cienko to wychodzą mi wtedy właśnie twarde jakieś i łykowate.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 19:26:49

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 9 avril 2005 ? 19:57:23, dans <d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

> Chcialem zapytac jak robicie
> to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> bo wychodzi mi twardy

Obsmazyc krotko na ostrym ogniu, zmniejszyc plomien i dosmazyc z
kazdej strony 2 min. I tyle.

Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
ucieka)
b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).



Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 19:27:07

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 9 avril 2005 ŕ 20:35:29, dans <d39798$l91$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :


> Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:d396lh$hfk$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Chcialem zapytac jak robicie
>> > to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
>> > bo wychodzi mi twardy
>>
>> Może je za bardzo rozbijasz...
>> Ania
>>
> Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im bardziej
> rozbity, tym miększy.

Rozbijanie schabowego nie ma najmniejszego sensu, a tak bardziej
ogolnie, skad ta mania rozbijania miesa ? Spotkalam sie juz z
propozycja rozbijania poledwicy tez -/

> Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.

Dokladnie na odwrot ;)


Ewcia



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 21:15:12

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości

>
> Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
> a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
> ucieka)
> b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
> zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).

c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.

--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 21:59:31

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le samedi 9 avril 2005 ? 23:15:12, dans <d39gj3$e45$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :

> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci

>>
>> Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
>> a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
>> ucieka)
>> b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
>> zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).

> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.


A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
:)


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 22:01:09

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości


>> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
>
>
> A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
> :)

A dlaczego mnie pytasz o jakies drzewiaste schabowe?

--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-04-09 22:24:04

Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 10 avril 2005 ? 00:01:09, dans <d39jb5$gnk$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :

> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci


>>> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
>>
>>
>> A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
>> :)

> A dlaczego mnie pytasz o jakies drzewiaste schabowe?


Dlatego ze o tym piszesz.


Ewcia

--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

budyn z ciasta jogurtowego
Czyje podręczniki lepsze, proszę o pomoc praktyków
Pizza hut-nie bijcie tym razem ziemniaczki
kahlua
jogurty kupne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »