« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-09 17:57:23
Temat: Schabowy chrupki i miekkiChcialem zapytac jak robicie
to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
bo wychodzi mi twardy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-09 18:22:59
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekkiUżytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Chcialem zapytac jak robicie
> to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> bo wychodzi mi twardy
Może je za bardzo rozbijasz...
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 18:35:29
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
news:d396lh$hfk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Chcialem zapytac jak robicie
> > to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> > bo wychodzi mi twardy
>
> Może je za bardzo rozbijasz...
> Ania
>
Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im bardziej
rozbity, tym miększy.
Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 18:39:37
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekkiUżytkownik "batory" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:d39798$l91$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
> Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im
> bardziej
> rozbity, tym miększy.
> Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.
No nie bardzo mogę się z tym zgodzić, bo zauważyłam że jak rozbiję za
cienko to wychodzą mi wtedy właśnie twarde jakieś i łykowate.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Wszystko na co mam ochotę jest niemoralne, nielegalne lub tuczące."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 19:26:49
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Le samedi 9 avril 2005 ? 19:57:23, dans <d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Chcialem zapytac jak robicie
> to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
> bo wychodzi mi twardy
Obsmazyc krotko na ostrym ogniu, zmniejszyc plomien i dosmazyc z
kazdej strony 2 min. I tyle.
Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
ucieka)
b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 19:27:07
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Le samedi 9 avril 2005 ŕ 20:35:29, dans <d39798$l91$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Użytkownik "@nn" <a...@p...pl> napisał w wiadomości
> news:d396lh$hfk$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Użytkownik "szajbus" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>> news:d395aj$8bm$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Chcialem zapytac jak robicie
>> > to ze schabowy jest chrupiacy i nie twardy
>> > bo wychodzi mi twardy
>>
>> Może je za bardzo rozbijasz...
>> Ania
>>
> Mi się wydaje, że schabowego nie da się "za bardzo rozbić". Im bardziej
> rozbity, tym miększy.
Rozbijanie schabowego nie ma najmniejszego sensu, a tak bardziej
ogolnie, skad ta mania rozbijania miesa ? Spotkalam sie juz z
propozycja rozbijania poledwicy tez -/
> Pewnie zbyt krótko smażysz. I tyle.
Dokladnie na odwrot ;)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 21:15:12
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekkiUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>
> Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
> a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
> ucieka)
> b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
> zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).
c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 21:59:31
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Le samedi 9 avril 2005 ? 23:15:12, dans <d39gj3$e45$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :
> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci
>>
>> Jezeli wychodzi ci twardy to albo :
>> a. zaczynasz smazenie w zbyt niskiej temperaturze (sos z miesa
>> ucieka)
>> b. zaczynasz smazenie w temperaturze prawidlowej, ale pozniej nie
>> zmniejszasz gazu (i mieso zbyt wysycha).
> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
:)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 22:01:09
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekkiUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
>> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
>
>
> A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
> :)
A dlaczego mnie pytasz o jakies drzewiaste schabowe?
--
Pozdrawiam
Iwona
/ Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / Cyceron
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-04-09 22:24:04
Temat: Re: Schabowy chrupki i miekki
Le dimanche 10 avril 2005 ? 00:01:09, dans <d39jb5$gnk$1@news.dialog.net.pl> vous
écriviez :
> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci
>>> c. badziewiaste, twarde mieso, bo i takie sie trafia.
>>
>>
>> A duzo jest takich drzewiastych schabowych... ? Moze to nie schabowe ?
>> :)
> A dlaczego mnie pytasz o jakies drzewiaste schabowe?
Dlatego ze o tym piszesz.
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |