« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-18 21:21:30
Temat: Sos do spaghettiWitam,
spedzilem ostatnie kilkanascie minut na przeszukiwaniu archiwum grupy, oraz
googlowalme troche, ale nic w tym temacie znalezc nie moglem,
interesuje mnie dobry sosik do spaghetti, jakby ktos mial jakis sprawdzony
przepis chetnie go poznam,
z gory dzieki!!
Pozdr. Piotrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-18 21:24:41
Temat: Re: Sos do spaghetti*** interkas <i...@p...onet.pl>:
> spedzilem ostatnie kilkanascie minut na przeszukiwaniu archiwum grupy,
> oraz googlowalme troche, ale nic w tym temacie znalezc nie moglem,
> interesuje mnie dobry sosik do spaghetti, jakby ktos mial jakis
> sprawdzony przepis chetnie go poznam,
Message-ID: <2...@k...ath.cx>
http://groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/msg/13
2ea54433dba8db?dmode=source
> z gory dzieki!!
> Pozdr. Piotrek
NP
--
+ .-. .
Pozdrawiam, . * ) )
Konrad Kosmowski . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-09-18 21:28:57
Temat: Re: Sos do spaghettiDnia Sun, 18 Sep 2005 23:21:30 +0200, Waćpanna lub waćpan interkas, w
wiadomości <news:dgkloq$ufu$1@news.lublin.pl> zawarł, co następuje:
> Witam,
>
> spedzilem ostatnie kilkanascie minut na przeszukiwaniu archiwum grupy, oraz
> googlowalme troche, ale nic w tym temacie znalezc nie moglem,
> interesuje mnie dobry sosik do spaghetti, jakby ktos mial jakis sprawdzony
> przepis chetnie go poznam,
To kiepsko googlowałeś. Mnóstwo propozycji.
http://glinki.com/?l=ssjdvy
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Mamo, On obgryza babci paznokcie... Jasiu! Przestań! Bo zamknę trumnę!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-09-18 22:29:38
Temat: Re: Sos do spaghettiJest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
oliwek Extra Vergine (!!) pokrojony czosnek (kilka zabkow), moze byc
czerwona cebula, ok 2 malych (ale nie musi) , kilka swiezych pomidorow i
suszone lub swieze chili. Po ugotowaniu spaghetti (lub innej pasty al dente)
polewasz go lekko oliwa z oliwek i mieszasz z sosem, posypujac swiezymi
liscmi bazylii.
Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i kilku
zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
oliwy Extra vergin i posypane liscmi bazylii
Smacznego,
Marcin
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:5u42tmamr91k.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 18 Sep 2005 23:21:30 +0200, Waćpanna lub waćpan interkas, w
> wiadomości <news:dgkloq$ufu$1@news.lublin.pl> zawarł, co następuje:
>
>> Witam,
>>
>> spedzilem ostatnie kilkanascie minut na przeszukiwaniu archiwum grupy,
>> oraz
>> googlowalme troche, ale nic w tym temacie znalezc nie moglem,
>> interesuje mnie dobry sosik do spaghetti, jakby ktos mial jakis
>> sprawdzony
>> przepis chetnie go poznam,
>
> To kiepsko googlowałeś. Mnóstwo propozycji.
> http://glinki.com/?l=ssjdvy
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
> Mamo, On obgryza babci paznokcie... Jasiu! Przestań! Bo zamknę trumnę!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-09-18 22:37:52
Temat: Re: Sos do spaghetti
Le lundi 19 septembre 2005 ? 00:29:38, dans <dgkpoi$slh$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
> oliwek Extra Vergine (!!)
bzdura, przepraszam
> Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
> swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i kilku
> zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
> oliwy Extra vergin
takoz...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-09-18 22:40:15
Temat: Re: Sos do spaghettiDlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
czesto robie to w domu i jest smaczne?
Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
news:5845877373$20050919003758@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 19 septembre 2005 ŕ 00:29:38, dans <dgkpoi$slh$1@inews.gazeta.pl>
> vous écriviez :
>
>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
>> oliwek Extra Vergine (!!)
>
> bzdura, przepraszam
>
>> Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
>> swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i
>> kilku
>> zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
>> oliwy Extra vergin
>
>
> takoz...
>
>
> Ewcia
>
> --
> Niesz
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-09-18 22:49:35
Temat: Re: Sos do spaghettiDnia Mon, 19 Sep 2005 00:40:15 +0200, Waćpanna lub waćpan Marcin, w
wiadomości <news:dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl> zawarł, co następuje:
> Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> czesto robie to w domu i jest smaczne?
bo smażenie na oliwie E.V. pozbawia ją wszystkich własciwości za jakie ją
cenimy
i prośba - odpisuj pod wypowiedzią poprzednika, tak, jak ja zrobiłam w
stosunku do Ciebie
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Wierzyć jest łatwiej niż myśleć.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-09-18 22:51:27
Temat: Re: Sos do spaghetti
Le lundi 19 septembre 2005 ? 00:40:15, dans <dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
>>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie z
>>> oliwek Extra Vergine (!!)
>>
>> bzdura, przepraszam
> Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> czesto robie to w domu i jest smaczne?
> Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
nie bierz tego osobiscie. pare razy o tym pisalam : smazenie na oliwie
wyciskanej na zimno w celu zachowania olejkow aromatycznych (extra
virgin) jest bez sensu. placisz wyzsza cene od normalnej oliwy
poniewaz jest wyciskana na zimno i pozybywasz sie tego w czasie
smazenia :-(
wlosi to juz dawno zrozumieli i nikt na extra virgin nie smazy (chyba
ze nie ma innej oliwy pod reka).
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-09-18 22:56:48
Temat: Re: Sos do spaghettiDobrze, zgadzam sie ze sie pozbawia pewnych wlasciwosci oliy,ale nie jest to
zbrodnia i potrawa na tym nie traci,a nawet zyskuje porownujac np smazenie
na oleju slonecznikowym. Od przynajmniej 10-12 lat innej oliwy nie kupilem,
a zapach samzacego sie czosnku na oliwie EV jest niepowtarzalny i aromat
potrawy rowniez (mimo,ze moze traci jakies wlasciwosci). Zanm duzo Wlochow,
Hispzanow lub Grekow ktorzy tez nie wyobrazaja sobie smazenia lub duszenia
na innym rodzaju tluszczu!!
Pozdrawiam,
Marcin
Użytkownik "Marcin" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dgkqch$p5$1@inews.gazeta.pl...
> Dlaczego bzdura???? Czesto bywam we Woszech, tak sie tam nauczylem, sam
> czesto robie to w domu i jest smaczne?
>
> Jakies konkrety, dlaczego bzdura??
>
> Uzytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisal w wiadomosci
> news:5845877373$20050919003758@ewcia.kloups...
>>
>> Le lundi 19 septembre 2005 ŕ 00:29:38, dans
>> <dgkpoi$slh$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
>>
>>> Jest wiele prostych sosow. Na szybko mozesz chwilke podsmazyc na oliwie
>>> z
>>> oliwek Extra Vergine (!!)
>>
>> bzdura, przepraszam
>>
>>> Drugi wariant, to pesto (nie bede ci wyjasnial,sam poszukaj), sos ze
>>> swiezych borowikow, swiezego lososia, albo swiezych lisci szpinaku i
>>> kilku
>>> zabkow czosnku i wiele innych sosow, sam zaimprowizuj. Wszystko na bazie
>>> oliwy Extra vergin
>>
>>
>> takoz...
>>
>>
>> Ewcia
>>
>> --
>> Niesz
>>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-09-18 23:06:32
Temat: Re: Sos do spaghetti
Le lundi 19 septembre 2005 ? 00:56:48, dans <dgkrbg$2ss$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> Dobrze, zgadzam sie ze sie pozbawia pewnych wlasciwosci oliy,ale nie jest to
> zbrodnia i potrawa na tym nie traci,a nawet zyskuje porownujac np smazenie
> na oleju slonecznikowym. Od przynajmniej 10-12 lat innej oliwy nie kupilem,
> a zapach samzacego sie czosnku na oliwie EV jest niepowtarzalny i aromat
> potrawy rowniez
jak mowia francuzi : to co najwazniejsze w domowych konfiturach to ich aromat w
czasie smazenia, co do jedzenia to lepiej kupic gotowe w sklepie :D
> (mimo,ze moze traci jakies wlasciwosci). Zanm duzo Wlochow,
> Hispzanow lub Grekow ktorzy tez nie wyobrazaja sobie smazenia lub duszenia
> na innym rodzaju tluszczu!!
nie chodzi o rodzaj tluszczu ale o jakosc, zreszta zrozumiales o co
chodzi :)
ps. pisz *pod* postem na ktory odpisujesz, prosze (piszesz ciekawie, i
szkoda by bylo cie kf)
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |