« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-09-18 20:22:45
Temat: Dziś były gołąbki bez mięsaFarsz:
* 1szkl. kaszy gryczanej ugotowanej na sypko (1szkl. wody ;-) )
* 0,5kg tłustego twarogu
* 3 spore cebule
* tłuszcz do smażenia cebuli (u mnie był boczek ze skwarkami, czyli nie było
tak całkiem bez...)
* 2 jaja
Kaszę ugotować na sypko, cebulę drobno pokroić i usmażyć na słodko (nie na
złoto!) czyli tuż przed "na złoto".
Rozdrobnić twaróg, wymieszać z kaszą i cebulą. Dodać potężne garście
otartego majeranku i posiekanego koperku.
Posolić, popieprzyć (ziołowym), posłodzić (koniecznie ale nie dużo)
W oryginalnym przepisie tego nie ma, ale dałem dwa jajka, jakoś tak nie
chciało się trzymać w "kupie"
Dalej to jak ze zwykłymi gołąbkami, zawinąć dusić, popomidorzyć... Lub nie.
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-09-19 06:43:51
Temat: Re: Dziś były gołąbki bez mięsa
Użytkownik "Sławek SWP" <s...@w...pl> napisał w
wiadomości news:dgkibn$dcb$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Farsz:
> * 1szkl. kaszy gryczanej ugotowanej na sypko (1szkl. wody ;-) )
> * 0,5kg tłustego twarogu
> * 3 spore cebule
> * tłuszcz do smażenia cebuli (u mnie był boczek ze skwarkami, czyli nie
było
> tak całkiem bez...)
> * 2 jaja
>
> Kaszę ugotować na sypko, cebulę drobno pokroić i usmażyć na słodko (nie na
> złoto!) czyli tuż przed "na złoto".
> Rozdrobnić twaróg, wymieszać z kaszą i cebulą. Dodać potężne garście
> otartego majeranku i posiekanego koperku.
> Posolić, popieprzyć (ziołowym), posłodzić (koniecznie ale nie dużo)
> W oryginalnym przepisie tego nie ma, ale dałem dwa jajka, jakoś tak nie
> chciało się trzymać w "kupie"
>
> Dalej to jak ze zwykłymi gołąbkami, zawinąć dusić, popomidorzyć... Lub
nie.
>
>
Mozna zamiast sera dac grzyby uduszone...
marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |