Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos koperkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos koperkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-12 21:11:31

Temat: Sos koperkowy
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

SOS KOPERKOWY
Składniki dla 2 osób
? pęczka koperku
2 dag masła
2 łyżeczki mąki
1 szklanka rosołu (instant)
3-4 łyżki śmietany
sól
1) Koperek opłukać osuszyć i drobno posiekać.
2) W rondelku rozetrzeć surowe masło z mąką rozprowadzić gorącym rosołem
i mieszając zagotować.
3) Następnie dodać koperek śmietanę sól do smaku i razem podgrzać ale jeż
nie gotować.
RADA sos koperkowy można przyrządzić bez tłuszczu zwiększając ilość
śmietany. Można go także doprawić go żółtkiem. W tym celu należy surowe
rozetrzeć w kubeczku z 1-2 łyżkami gorącego sosu połączyć z całą ilością
sosu wymieszać i podgrzać ale już nie gotować.
Ten wyśmienity sos koperkowy doskonale smakuje z gotowaną cielęciną oraz
potrawami z drobiu i ryb.
Informacja o produkcie
Kalorie Zawartość tłuszczu
288 razem - dla 2 osób144 kcal - 1 porcja Mała
Źródło wit. A, C.
Czas 25 min.

Smacznego

Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-02-12 21:45:32

Temat: Re: Sos koperkowy
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

1/2 pęczka koperku zamiast ?

Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2edf2$561$1@news.onet.pl...
> SOS KOPERKOWY
> Składniki dla 2 osób
> ? pęczka koperku
> 2 dag masła
> 2 łyżeczki mąki
> 1 szklanka rosołu (instant)
> 3-4 łyżki śmietany
> sól
> 1) Koperek opłukać osuszyć i drobno posiekać.
> 2) W rondelku rozetrzeć surowe masło z mąką rozprowadzić gorącym rosołem
> i mieszając zagotować.
> 3) Następnie dodać koperek śmietanę sól do smaku i razem podgrzać ale jeż
> nie gotować.
> RADA sos koperkowy można przyrządzić bez tłuszczu zwiększając ilość
> śmietany. Można go także doprawić go żółtkiem. W tym celu należy surowe
> rozetrzeć w kubeczku z 1-2 łyżkami gorącego sosu połączyć z całą ilością
> sosu wymieszać i podgrzać ale już nie gotować.
> Ten wyśmienity sos koperkowy doskonale smakuje z gotowaną cielęciną oraz
> potrawami z drobiu i ryb.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 288 razem - dla 2 osób144 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. A, C.
> Czas 25 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Chłodnik truskawkowy
ZUPA GRZYBOWA
Krokiety z sera i szynki
Sos cebulowy biały
Chłodnik pomidorowy z czosnkiem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »