« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-01-03 16:40:15
Temat: Sos worchestershire - da się zrobić samemu?Może ma ktoś przepis na taki sosik, bo w sklepach nie mogłem dzisiaj
znaleźć?
Dzięki.
marko
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-01-03 17:14:09
Temat: Re: Sos worchestershire - da się zrobić samemu?In article <bt6r31$gdu$1@news.onet.pl>, Marko <m...@p...onet.pl>
wrote:
> Może ma ktoś przepis na taki sosik, bo w sklepach nie mogłem dzisiaj
> znaleźć?
Prędzej znajdziesz w sklepie niż zrobisz go samemu, chociażby dlatego,
że jego produkcja trwa długo. Poszukaj w googlach w archiwum tej
grupy, była tu kilka lat temu zażarta dyskusja w sprawie tego sosu,
także uwagi dotyczące jego produkcji.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 18:23:46
Temat: Re: Sos worchestershire - da się zrobić samemu?
Użytkownik "Marko" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bt6r31$gdu$1@news.onet.pl...
> Może ma ktoś przepis na taki sosik, bo w sklepach nie mogłem dzisiaj
> znaleźć?
> Dzięki.
> marko
>
Przewaznie jest w hipermarketach Carrefour i Geant, dobry jest firmy Lea
Perrins - tanszych nie kupuj, bo nie sa dobre.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-03 21:38:55
Temat: Re: Sos worchestershire - da się zrobić samemu?> Poszukaj w googlach w archiwum tej
> grupy, była tu kilka lat temu zażarta dyskusja w sprawie tego sosu,
> także uwagi dotyczące jego produkcji.
Tylko szukaj pod "worcestershire" (przez c, nie przez ch) :-)
http://tinyurl.com/276cl
Hania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-01-04 07:57:59
Temat: Re: Sos worchestershire - da się zrobić samemu?In article <bt7cnl$pm1$1@inews.gazeta.pl>, Hanna Burdon
<h...@n...com> wrote:
> http://tinyurl.com/276cl
Wśród podanych stron znajduje się przepis:
<http://glinki.com/?l=xiV8>
który budzi jednak wątpliwości co do zgodności z "oryginalnym"
przepisem i zawiera przynjamniej jeden ewidentny błąd:
> Commercial recipes say
> that they use anchovies to confuse housewives. Anchovies are
> actually nothing
> but a salt cured sardine.
Anchois to nie sardynki. To sardele, zupełnie inny gatunek ryby, a z
kuchennego punktu widzenia zdecydowanie różniące się smakiem i niestety
też ceną.
Władysław Łoś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |