| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-08 19:10:55
Temat: Re: Szafranwidzialem pare razy jak jako szafran sprzedawano kurkume, trzeba miec sie na
bacznosci.
--
pablo
________________________________________
podlacz myszke do taboreta, bedziesz mial peceta.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-09 06:34:29
Temat: Re: SzafranGamon' <r...@r...prv.pl> wrote:
> Mysle, ze nie ma na to wplywu odchodzenie od ostrego przyprawiania:
> mozesz np. nie uzywac chilli, zeby potrawa nie byla ostra, albo mozesz
> uzyc w rozsadnej ilosci i tez nie bedzie ostra, ale zyska mily smaczek.
> Podobnie z szafranem.
> Mysle ze jedynie cena i po prostu przemijajaca na rozne przyprawy moda
> spowodowaly, ze szfaran zostal troche zapomniany. Na szczescie znowu
> zaczyna wracac...
Nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo przyprawiano w dawnej kuchni
europejskiej, a polskiej w szczegolnosci.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |