Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szafran

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szafran

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-02-08 19:10:55

Temat: Re: Szafran
Od: "pablo" <p...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

widzialem pare razy jak jako szafran sprzedawano kurkume, trzeba miec sie na
bacznosci.

--
pablo
________________________________________
podlacz myszke do taboreta, bedziesz mial peceta.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-02-09 06:34:29

Temat: Re: Szafran
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

Gamon' <r...@r...prv.pl> wrote:


> Mysle, ze nie ma na to wplywu odchodzenie od ostrego przyprawiania:
> mozesz np. nie uzywac chilli, zeby potrawa nie byla ostra, albo mozesz
> uzyc w rozsadnej ilosci i tez nie bedzie ostra, ale zyska mily smaczek.
> Podobnie z szafranem.
> Mysle ze jedynie cena i po prostu przemijajaca na rozne przyprawy moda
> spowodowaly, ze szfaran zostal troche zapomniany. Na szczescie znowu
> zaczyna wracac...


Nie zdajesz sobie sprawy, jak bardzo przyprawiano w dawnej kuchni
europejskiej, a polskiej w szczegolnosci.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Wok z Mango?
a co z jarmuzu
zupa z soczewicy - udany eksperyment kulunarny...
ryż w parowarze
Obiecane.....

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »