| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-04 23:00:49
Temat: Szybkie, dużo i nie drogo???Jutro wpadną do mnie znajomi z dwójką dzieciaków (dzieciaki już spore) i mam
problem co zrobić by można to było odgrzać w mikrofali i było to mięsne lub
choć z wędliną, a równocześnie bym pół dnia przy tym nie stała, no i nie
wydała 1/4 dochodów:-))). Mowa oczywiście o daniu na kolację najlepiej
jednogarnkowym.
Może macie jakiś pomysły, proszę pomóżcie:-)
Pozdrawiam Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-05 10:39:32
Temat: Re: Szybkie, dużo i nie drogo???Dorunia napisał(a):
> Jutro wpadną do mnie znajomi z dwójką dzieciaków (dzieciaki już spore) i mam
> problem co zrobić by można to było odgrzać w mikrofali i było to mięsne lub
> choć z wędliną, a równocześnie bym pół dnia przy tym nie stała, no i nie
> wydała 1/4 dochodów:-))). Mowa oczywiście o daniu na kolację najlepiej
> jednogarnkowym.
> Może macie jakiś pomysły, proszę pomóżcie:-)
>
> Pozdrawiam Dorunia
A moze by tak leczo? z jajkami i kielbasa ( parowkami)? Robota jak wiadomo
prosta ( cebula, pomidory, zielona papryka - w rownych wagowo ilosciach
pokrojone w paski, rzucone na tluszc i uduszone- razem jakaś godzina roboty z
przygotowaniem, myciem itd). Jak prawie gotowe dodać jajka - surowe, po 1 szt na
brzuch ( swietnie sciągaja "wode" z potrawy) i pokrojone w grube plastry
parowki albo zwyczajnom kiełbaskie.Posolic, doprawic. Świetnie sie toto
odgrzewa, nawet zwyczajnie na gazie. Podane z pieczywem zapycha az miło.
Pozdrowienia od mojej mamy dla Doruni Qd
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-05 10:51:28
Temat: Re: Szybkie, du?o i nie drogo???
>
>A moze by tak leczo? z jajkami i kielbasa ( parowkami)? Robota jak wiadomo
>prosta ( cebula, pomidory, zielona papryka - w rownych wagowo ilosciach
>pokrojone w paski, rzucone na tluszc i uduszone- razem jaka? godzina roboty z
>przygotowaniem, myciem itd). Jak prawie gotowe doda? jajka - surowe, po 1 szt na
>brzuch ( swietnie sci?gaja "wode" z potrawy) i pokrojone w grube plastry
>parowki albo zwyczajnom kie?baskie.Posolic, doprawic. ?wietnie sie toto
>odgrzewa, nawet zwyczajnie na gazie. Podane z pieczywem zapycha az mi?o.
>Pozdrowienia od mojej mamy dla Doruni Qd
>
na bazie parowek - parowki w plasterki, do tego troszeczke sosu
pomidorowego (moze bcy np sok pomidorowy neico odparowany. do
tego duzo startego zlotego sera. z chlebem jest, bo sie tez
przydaje do wymazania reszty sosiku.
z konkretow jeszcze jest cos, co teraz jada moje dziecko.
kwadracik ciasta francuskiego (nie, nie robie sama), na srodek
albo mala paroweczka, albo plasterek wedzonki jakiejs, na to
plasterek dobrego ostrego sera, zwinac po przekatnej, upiec
(kiedy gotowe to widac po ciescie ; i ucieczce sera ;)
Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]
P.S. U nas jest dosc chlodno wiec dania raczej na taka nasza
pogode....oooo, slonko wylazlo..ciekawe
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-05 10:51:33
Temat: Re: Szybkie, dużo i nie drogo???
A moze by tak leczo? z jajkami i kielbasa ( parowkami)? Robota jak wiadomo
> prosta ( cebula, pomidory, zielona papryka - w rownych wagowo ilosciach
> pokrojone w paski, rzucone na tluszc i uduszone- razem jakaś godzina
roboty z
> przygotowaniem, myciem itd). Jak prawie gotowe dodać jajka - surowe, po 1
szt na
> brzuch ( swietnie sciągaja "wode" z potrawy) i pokrojone w grube plastry
> parowki albo zwyczajnom kiełbaskie.Posolic, doprawic. Świetnie sie toto
> odgrzewa, nawet zwyczajnie na gazie. Podane z pieczywem zapycha az miło.
> Pozdrowienia od mojej mamy dla Doruni Qd
>
Dzięki zupełnie nie pomyślałąm o leczo, faktycznie to najlepsze
wyjście:-))))
Dziękuje za pozdrowienia i również pozdrawiam Twoją Mamę:-)
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-05 11:23:01
Temat: Re: Szybkie, du?o i nie drogo???> >A moze by tak leczo? z jajkami i kielbasa ( parowkami)? [...]
> na bazie parowek - parowki w plasterki, do tego troszeczke sosu [...]
Piszesz zzzza slupa?
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-05 11:52:04
Temat: Re: Szybkie, du?o i nie drogo???
>> >A moze by tak leczo? z jajkami i kielbasa ( parowkami)? [...]
>
>> na bazie parowek - parowki w plasterki, do tego troszeczke sosu [...]
>
>Piszesz zzzza slupa?
>;-)
a jakze; mialo byc szybko tanio i niedrogo..jeszcze dopisek
powinien byc i niezdrowo, ale, ja jestem dyplomatyczna ;))))
poza tym ja pisze o parowkach z mojej mlodosci, ze szlachetnym
papierem toalet. tamtej ery ;)))
ale i tak danie kocham nad zycie
Trysia , "elegancka kobieta od Diora, starannie opakowana , o
powloczystym spojrzeniu, lamiaca serca mezczyzn, wulkan emocji ,
biznes lumen od Caffe Za Slupem, kobieta pelna czaru" [Jola L-L
i Lilla]
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-05 19:56:53
Temat: Re: Szybkie, dużo i nie drogo???
Dorunia wrote:
>
> Jutro wpadną do mnie znajomi z dwójką dzieciaków (dzieciaki już spore) i mam
> problem co zrobić by można to było odgrzać w mikrofali i było to mięsne lub
fasolka "po bretońsku" albo spaghetti (zrobisz w 20 min)
sadyl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |