Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szynka pieczona

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szynka pieczona

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-16 13:23:34

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Rękawy do pieczenia, to jak prezerwatywy do ...
> Mięso z tego wychodzi uprażone, a nie upieczone.

Nieprawda. Jezeli nie umiesz zrobic - nie mow. Wychodzi PYSZNE miesko. Tylko
trzeba UMIEC.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-16 13:59:25

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: "dzudzu" <d...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> napisał w
wiadomości news:d19c93$222$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Rękawy do pieczenia, to jak prezerwatywy do ...
> > Mięso z tego wychodzi uprażone, a nie upieczone.
>
> Nieprawda. Jezeli nie umiesz zrobic - nie mow. Wychodzi PYSZNE miesko.
Tylko
> trzeba UMIEC.
>
Umiec, to znaczy co? Zakręcam rękaw, wkładam do piekarnika, piekę i wychodzi
prażelina. Oczywiście dla niektórych to może być PYSZNE mięsko.
d.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-16 14:28:26

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: "plitkin" <NIK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Umiec, to znaczy co? Zakręcam rękaw, wkładam do piekarnika, piekę i
wychodzi
> prażelina. Oczywiście dla niektórych to może być PYSZNE mięsko.

Ja to robie inaczej.

Oczywiscie miesko wczesniej marynuje i obsmazam.
Torebek nie naklowam (pomomo ze producent zaleca).
Ostatnie kilka/nascie minut rozcinam torebke i pieke tak, a na kilka minut
wlaczam grilla aby skorke uzyskac.

Mieso wychodzi wysmienite. Zaufaj mi - ja jestem wyjatkowo miesozerny i dosc
wybredny pod tym wzgledem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-18 14:06:38

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: "Tomaso Burkaso" <t...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

>> > Ale po obsmażeniu?? to sok traci przez nacięcia
>> obsmaża się właśnie po to żeby zamknąc pory czy inne, i żeby nie traciło
>> mięso soków. Polecam rękawy do pieczenia. Nie trzeba wtedy obsmarzac.
>> Działają wyśmienicie.
> Rękawy do pieczenia, to jak prezerwatywy do ...
> Mięso z tego wychodzi uprażone, a nie upieczone.
> d.
Właśnie wiciągnąłem kolejną "prażelinę" z rękawa, soczysta, miękka, z
chrupiącą skórką. Okropność!
Tomaso


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-20 19:26:03

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl> szukaj wiadomości tego autora

Tomaso Burkaso <t...@t...pl> wrote:

> obsmaża się właśnie po to żeby zamknąc pory czy inne, i żeby nie traciło
> mięso soków.

Pogląd tyleż popularny, co nieprawdziwy. Całe szczęście również
nieszkodliwy. :)

Pedro.

--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-03-21 10:20:15

Temat: Re: Szynka pieczona
Od: "Jagna " <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jagna <b...@W...gazeta.pl> napisał(a):

> Witam !
>
> Mam ok 3 kilogramy szynki ze skorą.


Dzięki wszystkim za sugestie.
Szynkę upiekłam bez obsmażania i bez folii. Zamarynowałam przez 2 dni w winie
i ziołach. Piekła się 3 godziny polewana sosem i marynatą. wyszła extra pycha.
AgaL

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

sałatki z sałaty lodowej
Sos musztardowy
menu wielkanocne
żurek
Blaty do mazurków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »