« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-15 23:45:43
Temat: Szynka - przechowywanieWitajcie!
Dostałem z Włoch dwa kilo szynki. Takiej szuszonej chyba. Pyszna! No ale
calej naraz nie zezre.
Powiedzcie, jak ja przechowywac? Na razie przykrylem lniana sciereczka i
siedzi w lodowce. Dlugo tak wytrzyma? A moze powinienem zrobic inaczej?
Poradzcie, prosze.
Pozdrawiam,
Michal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-16 09:15:06
Temat: Re: Szynka - przechowywanie
Użytkownik "Michał Kowalewski" <M...@a...waw.pl>
napisał w wiadomości news:3BF453A7.4B25D464@acn.waw.pl...
: Witajcie!
: Dostałem z Włoch dwa kilo szynki. Takiej szuszonej chyba.
Pyszna! No ale
: calej naraz nie zezre.
: Powiedzcie, jak ja przechowywac? Na razie przykrylem
lniana sciereczka i
: siedzi w lodowce. Dlugo tak wytrzyma? A moze powinienem
zrobic inaczej?
: Poradzcie, prosze.
: Pozdrawiam,
: Michal.
No, no, no .... tylko pozazdroscic. Ja przymierzam sie do
kupna polskiej wersji szynki dojrzewajacej (ok. 58 zl/kg). U
swojej siostry podpatrzylam, ze szynka (cale udo z koscia)
wisiala na sznurze w temperaturze pokojowej, owinieta lniana
sciereczka.
Nie wiem czy tak samo powinno sie robic, ale ta siosrzyna
szynka byla pyszna.
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |