« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-22 19:02:24
Temat: Re: Tiramisu znowu
Użytkownik "stsal" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a2jibl$qrn$1@news.onet.pl...
> <ciach!>
> > Pavesini (Takie włoskie biszkopty - trochę mniejsze od naszych i
bardziej
> > twarde)
>
> Czy w związku z tym, że są bardziej twarde, to są mniej ciapiaste po
> nasączeniu? Jak robiłam tiramisu z biszkoptów w kształcie jęzora, to
> strasznie miękkie się zrobiły i musiałam je trochę odciskać, żeby mi kawa
> nie wypływała... A może zastąpić te biszkopty petitkami? Też mniejsze i
> twardsze...
>
> Anka - stsal
Nasze biszkopty sa w porzadku tylko trzeba je nasaczac z wyczuciem, tak aby
byly tylko troche mokre a nie cale nasiakniete. Potem jak deser jest w
lodowce to ta wilgoc sie po nich rozchodzi. Jesli dasz herbatniki to
stracisz to co najlepsze- polaczenie puszystego kremu i miekkiego,
wilgotnego biszkoptu.
Powodzenia nastepnym razem!
Kasia L.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-22 23:23:09
Temat: Odp: Tiramisu znowuDzięki za radę :) Następnym razem będę je delikatnie namaczać...
Anka - stsal
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |