Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tiramisu znowu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tiramisu znowu

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-22 19:02:24

Temat: Re: Tiramisu znowu
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "stsal" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a2jibl$qrn$1@news.onet.pl...
> <ciach!>
> > Pavesini (Takie włoskie biszkopty - trochę mniejsze od naszych i
bardziej
> > twarde)
>
> Czy w związku z tym, że są bardziej twarde, to są mniej ciapiaste po
> nasączeniu? Jak robiłam tiramisu z biszkoptów w kształcie jęzora, to
> strasznie miękkie się zrobiły i musiałam je trochę odciskać, żeby mi kawa
> nie wypływała... A może zastąpić te biszkopty petitkami? Też mniejsze i
> twardsze...
>
> Anka - stsal

Nasze biszkopty sa w porzadku tylko trzeba je nasaczac z wyczuciem, tak aby
byly tylko troche mokre a nie cale nasiakniete. Potem jak deser jest w
lodowce to ta wilgoc sie po nich rozchodzi. Jesli dasz herbatniki to
stracisz to co najlepsze- polaczenie puszystego kremu i miekkiego,
wilgotnego biszkoptu.
Powodzenia nastepnym razem!

Kasia L.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-22 23:23:09

Temat: Odp: Tiramisu znowu
Od: "stsal" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dzięki za radę :) Następnym razem będę je delikatnie namaczać...

Anka - stsal


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przystrajanie potraw
warzywa w supermarketach
OT a mnie zal .....
mascarpone
pasztet z watrobki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »