| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-06-27 07:27:32
Temat: Tort z piernikaWciąż łamię sobie głowę co podać na urodziny córeczki, abym nie musiała
tylko siedzieć i łykać ślinkę ;-), a dziś w nocy naszło mnie rozwiązanie
kwestii tortu, przyśnił mi się :). Początkowo myślałam nad ciastem kruchym
lub francuskim, ale z pierwszych prób wyszły po godzinie rozmokłe breje, a
ten w nocy był z... piernika. Jak sądzicie? Czy ma to sens? Jak zrobić
piernik szybki, dobry do jedzenia po jednym dniu i łatwy oczywiście?
Niestety wariacje piernikopodobne na jajkach odpadają :(. Czy to wogule
będzie zjadliwe? Ten we śnie przełożony był raz dżemem, dwa razy białą masą
i ozdobiony wiśniani oraz kawą. Jadł ktoś kiedyś coś takiego (podobnego)?
Czekam z niecierpliwością na sugestie, dziś po południu jadę po zakupy i
zaczynam pieczenie.
Pozdrawiam, Dominika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |