« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-18 10:27:01
Temat: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobicWitam!
Gotujac jakes "zupki" robie je na wywarze skrzydelek z kurczaka i
wloszczyzny.Potem dodate "temat" - ogorkowa,szczawiowa,pomidorowa itd a
ostatnio wiosenna.Pozostaja ugotowane skrzydelka ,nieraz dorodne.Do zupy je
nie dodaje bo domownicy nie chca w tych zupach plywajacych kawalkach
kurczaka.Dzielimy sie z moja "Funcia" i zjadamy na spolkie(moj pies) .Ja
obgryzam miesko a ona kosci.He he.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by bylo
zrobic z tego jakes danie.Obsypac przyprawami,podsmazyc,poddusiec i podac z
ziemniaczkami jaki drogie danie.Macie jakes pomysly?
Stanislaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-06-18 10:36:49
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
Użytkownik "TreStan" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:f55n13$mve$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ona kosci.He he.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by bylo
> zrobic z tego jakes danie.
Ostroznie z dawaniem psu kosci piszczelowych od kurczaka, nigdy takich kosci
nie daje psiakowi,powodowane jest to tym ze te kosci moga powodowac
uszkodzenia jelit psiaka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-06-18 10:41:04
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
"TreStan" <t...@w...pl> wrote in message
news:f55n13$mve$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Gotujac jakes "zupki" robie je na wywarze skrzydelek z kurczaka i
> wloszczyzny.Potem dodate "temat" - ogorkowa,szczawiowa,pomidorowa itd a
> ostatnio wiosenna.Pozostaja ugotowane skrzydelka ,nieraz dorodne.Do zupy
je
> nie dodaje bo domownicy nie chca w tych zupach plywajacych kawalkach
> kurczaka.Dzielimy sie z moja "Funcia" i zjadamy na spolkie(moj pies) .Ja
> obgryzam miesko a ona kosci.He he.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by
bylo
> zrobic z tego jakes danie.Obsypac przyprawami,podsmazyc,poddusiec i podac
z
> ziemniaczkami jaki drogie danie.Macie jakes pomysly?
>
> Stanislaw
Można opanierować i obsmażyć - jak ci się chce zabawy. Gdyby to były
większe kawałki to bardziej ekonomiczne zajęcie. Mięso drobiowe z korpusów
na rosół po ugotowaniu zbieramy w domu i zamrażamy - robi się z tego
gołąbki - po dodaniu mięs czerwonych... Jednak ja wolę obrać i dodać do
zupy, lub nawet do potrawki z marchewki i groszku - tutaj najlepiej pasuje.
Bardzo dobry i dietetyczny jest krupnik ze skrzydełek i nóżek
drobiowych - zasypany drobną kaszą jęczmienną, jaglaną, manną lub ryżem...
nóżki w całości, skrzydełka w całości lub pocięte tasakiem na kawałki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-06-18 10:43:40
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic> Ostroznie z dawaniem psu kosci piszczelowych od kurczaka, nigdy takich
kosci
> nie daje psiakowi,powodowane jest to tym ze te kosci moga powodowac
> uszkodzenia jelit psiaka
Wiem o tym!
Tylko my z "Funia " mamy tyle lat,ze nam juz nic nie zaszkodzi.Wedlug
"psich" lat-wieku to juz jest starsza odemnie.
Sedziwego wieku chyba dozyjemy na naszych dotychczasowych "obyczajach".
Stanislaw.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-06-18 10:43:44
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic** TreStan wrote:
> Gotujac jakes "zupki" robie je na wywarze skrzydelek z kurczaka i
> wloszczyzny.Potem dodate "temat" - ogorkowa,szczawiowa,pomidorowa itd
> a ostatnio wiosenna.Pozostaja ugotowane skrzydelka ,nieraz dorodne.Do
> zupy je nie dodaje bo domownicy nie chca w tych zupach plywajacych
> kawalkach kurczaka.Dzielimy sie z moja "Funcia" i zjadamy na
> spolkie(moj pies) .Ja obgryzam miesko a ona kosci.He he.
Psu nie powinno się dawać kości drobiowych.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-06-18 10:48:15
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
"yuras" <p...@g...com> wrote in message
news:f55nhc$oae$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "TreStan" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:f55n13$mve$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > ona kosci.He he.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by bylo
> > zrobic z tego jakes danie.
> Ostroznie z dawaniem psu kosci piszczelowych od kurczaka, nigdy takich
kosci
> nie daje psiakowi,powodowane jest to tym ze te kosci moga powodowac
> uszkodzenia jelit psiaka
Kurczaka nie, zbyt słabe i pies zgryzie, ale kaczki, gęsi nie wolno dawać.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-06-18 10:49:23
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
"TreStan" <t...@w...pl> wrote in message
news:f55np5$j6b$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Ostroznie z dawaniem psu kosci piszczelowych od kurczaka, nigdy takich
> kosci
> > nie daje psiakowi,powodowane jest to tym ze te kosci moga powodowac
> > uszkodzenia jelit psiaka
>
> Wiem o tym!
>
> Tylko my z "Funia " mamy tyle lat,ze nam juz nic nie zaszkodzi.Wedlug
> "psich" lat-wieku to juz jest starsza odemnie.
> Sedziwego wieku chyba dozyjemy na naszych dotychczasowych "obyczajach".
>
> Stanislaw.
Moje psy zjadały głowki kości - środek zostawał.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-06-18 11:03:00
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by bylo
> zrobic z tego jakes danie.Obsypac przyprawami,podsmazyc,poddusiec i podac
z
> ziemniaczkami jaki drogie danie.Macie jakes pomysly?
Kochani!
Zostawcie zoladek i jelita "nasze" mojego psa i moje w spokoju.Nie o to
pytam! Damy se rade. Tylk jak "przetworzyc" Ugotowane skrzydelka na
"nastepne" danie.
Stanislaw.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-06-18 11:14:06
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
Użytkownik "TreStan" <t...@w...pl> napisał w wiadomości >
> Zostawcie zoladek i jelita "nasze" mojego psa i moje w spokoju.Nie o to
> pytam! Damy se rade. Tylk jak "przetworzyc" Ugotowane skrzydelka na
> "nastepne" danie.
Sos biały zaprawiany rokpolem, wszarpać tam mięso z kurczaka i zalać ryż.
Takie tam "polskie risotto"
m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-06-18 11:15:25
Temat: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic> Sos biały zaprawiany rokpolem, wszarpać tam mięso z kurczaka i zalać ryż.
> Takie tam "polskie risotto"
> Ryz gotujesz wczesnie? Czy na "surowo" Dpiero dochodzi w sosie?
Stanislaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |