Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-fo
r-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tzw. "pozostalosc" po wywarze! Co z tego zrobic
Date: Mon, 18 Jun 2007 12:41:04 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <f55no1$ot0$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <f55n13$mve$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abdh94.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1182163523 25504 83.6.249.94 (18 Jun 2007 10:45:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 18 Jun 2007 10:45:23 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000750-0, 2007-06-18), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:297910
Ukryj nagłówki
"TreStan" <t...@w...pl> wrote in message
news:f55n13$mve$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam!
> Gotujac jakes "zupki" robie je na wywarze skrzydelek z kurczaka i
> wloszczyzny.Potem dodate "temat" - ogorkowa,szczawiowa,pomidorowa itd a
> ostatnio wiosenna.Pozostaja ugotowane skrzydelka ,nieraz dorodne.Do zupy
je
> nie dodaje bo domownicy nie chca w tych zupach plywajacych kawalkach
> kurczaka.Dzielimy sie z moja "Funcia" i zjadamy na spolkie(moj pies) .Ja
> obgryzam miesko a ona kosci.He he.Wpadlem jednak na pomysl,ze mozna by
bylo
> zrobic z tego jakes danie.Obsypac przyprawami,podsmazyc,poddusiec i podac
z
> ziemniaczkami jaki drogie danie.Macie jakes pomysly?
>
> Stanislaw
Można opanierować i obsmażyć - jak ci się chce zabawy. Gdyby to były
większe kawałki to bardziej ekonomiczne zajęcie. Mięso drobiowe z korpusów
na rosół po ugotowaniu zbieramy w domu i zamrażamy - robi się z tego
gołąbki - po dodaniu mięs czerwonych... Jednak ja wolę obrać i dodać do
zupy, lub nawet do potrawki z marchewki i groszku - tutaj najlepiej pasuje.
Bardzo dobry i dietetyczny jest krupnik ze skrzydełek i nóżek
drobiowych - zasypany drobną kaszą jęczmienną, jaglaną, manną lub ryżem...
nóżki w całości, skrzydełka w całości lub pocięte tasakiem na kawałki.
|