Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia WCZORAJ...

Grupy

Szukaj w grupach

 

WCZORAJ...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 10


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-08-21 12:26:50

Temat: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra - pocięta
na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz ziołowy,
papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki, na
to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.

Pychotka!!!

Niech wam ślinka cieknie!!!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-08-21 12:51:46

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra - pocięta
> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz ziołowy,
> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki,
na
> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
>
> Pychotka!!!
>
> Niech wam ślinka cieknie!!!
>
A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
No chyba ze... zjadles wczesniej :-))

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-08-21 13:01:56

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
>> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> pocięta
>> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
>> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> ziołowy,
>> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki,
> na
>> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
>> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
>> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
>>
>> Pychotka!!!
>>
>> Niech wam ślinka cieknie!!!
>>
> A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> No chyba ze... zjadles wczesniej :-))

Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
piekarnika.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-08-22 06:07:53

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
cztery
> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
> >> pocięta
> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
największym
> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
> >> ziołowy,
> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
działki,
> > na
> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
papryka
> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
zmiksowane.
> >>
> >> Pychotka!!!
> >>
> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
> >>
> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>
> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
> piekarnika.
>

Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-08-22 06:23:49

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
> cztery
>> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> >> pocięta
>> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
> największym
>> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> >> ziołowy,
>> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
> działki,
>> > na
>> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu
>> >> i
>> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
> papryka
>> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
> zmiksowane.
>> >>
>> >> Pychotka!!!
>> >>
>> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
>> >>
>> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
>> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>>
>> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
>> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
>> piekarnika.
>>
>
> Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe

Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" - kapusta
i farsz?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-08-23 05:18:51

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >>
> >> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> >> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> >
> >> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> >> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
> > cztery
> >> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
> >> >> pocięta
> >> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> >> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
> > największym
> >> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika,
dodana
> >> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
> >> >> ziołowy,
> >> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> >> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
> > działki,
> >> > na
> >> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku
bulionu
> >> >> i
> >> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj
część
> >> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> >> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i
zasmażki
> >> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
> > papryka
> >> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
> > zmiksowane.
> >> >>
> >> >> Pychotka!!!
> >> >>
> >> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
> >> >>
> >> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> >> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
> >>
> >> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia
odpowiedniego
> >> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki
do
> >> piekarnika.
> >>
> >
> > Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
>
> Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" -
kapusta
> i farsz?
>

Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla jasnosci
bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow- zaznaczenia w
ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz na
golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o czym
tez nie wspominasz :-)~)
dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
Tyle
a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2006-08-23 05:40:13

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecgoko$igj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> >>
>> >> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> >> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> >
>> >> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> >> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
>> > cztery
>> >> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> >> >> pocięta
>> >> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> >> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
>> > największym
>> >> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika,
> dodana
>> >> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> >> >> ziołowy,
>> >> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> >> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
>> > działki,
>> >> > na
>> >> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku
> bulionu
>> >> >> i
>> >> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj
> część
>> >> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część
>> >> >> na
>> >> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i
> zasmażki
>> >> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
>> > papryka
>> >> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
>> > zmiksowane.
>> >> >>
>> >> >> Pychotka!!!
>> >> >>
>> >> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
>> >> >>
>> >> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
>> >> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>> >>
>> >> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia
> odpowiedniego
>> >> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki
> do
>> >> piekarnika.
>> >>
>> >
>> > Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
>>
>> Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" -
> kapusta
>> i farsz?
>>
>
> Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla
> jasnosci
> bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow- zaznaczenia w
> ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz na
> golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o
> czym
> tez nie wspominasz :-)~)
> dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
> Tyle
> a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...
>

Nie odpowiadam za to, że należysz do nierozgarniętych...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2006-08-23 15:28:04

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Panslavista napisał(a):
[...]
> Nie odpowiadam za to, że należysz do nierozgarniętych...

Ty też, tnij posty [...].
Bez pozdrowień, Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2006-08-24 07:21:01

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ecgpop$9nh$1@atlantis.news.tpi.pl...

(ciach)
> >>
> >
> > Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla
> > jasnosci
> > bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow- zaznaczenia
w
> > ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz na
> > golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o
> > czym
> > tez nie wspominasz :-)~)
> > dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
> > Tyle
> > a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...
> >
>
> Nie odpowiadam za to, że należysz do nierozgarniętych...
>
Ja nie odpowiadam za czyjas glupote, ignoranctwo (KOMPLETNE i to nie tylko w
kwestii gotowania) i brak zrozumienia (nawet wlasnych "przepisow" - celowo
w cudzyslowiu bo to przepisem trudno nazwac- no chyba ze mieso w trakcie
robienia tych nibygolabkow zjadasz na surowo)
Jak dla mnie EOT i trafiasz do KF-a
Nie trudz sie ... mozesz nie odpisywac

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2006-08-24 07:57:35

Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecjk5o$dhs$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ecgpop$9nh$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> (ciach)
>> >>
>> >
>> > Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla
>> > jasnosci
>> > bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow-
>> > zaznaczenia
> w
>> > ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz
>> > na
>> > golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o
>> > czym
>> > tez nie wspominasz :-)~)
>> > dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
>> > Tyle
>> > a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...
>> >
>>
>> Nie odpowiadam za to, że należysz do nierozgarniętych...
>>
> Ja nie odpowiadam za czyjas glupote, ignoranctwo (KOMPLETNE i to nie tylko
> w
> kwestii gotowania) i brak zrozumienia (nawet wlasnych "przepisow" -
> celowo
> w cudzyslowiu bo to przepisem trudno nazwac- no chyba ze mieso w trakcie
> robienia tych nibygolabkow zjadasz na surowo)
> Jak dla mnie EOT i trafiasz do KF-a
> Nie trudz sie ... mozesz nie odpisywac

Cienias.

Jasne, że nie był to przepis tylko pobieżne omówienie - jakie składniki, kto
raz robił gołąbki wie, co trzeba zrobić...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

POMIDORY !!!
Lasagne ze szpinakiem
Dlaczego ciasto mi nie wyszło :( ?
niezwykla przyprawa do zwyklych frytek ?
kolacja we dwoje z kurczaczkiem w roli głównej

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »