Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!nemesis.news.tpi.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: WCZORAJ...
Date: Mon, 21 Aug 2006 15:01:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl> <eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abbf146.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1156165345 23280 83.6.195.146 (21 Aug 2006 13:02:25
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 21 Aug 2006 13:02:25 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-Antivirus: avast! (VPS 0633-4, 2006-08-18), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:275962
Ukryj nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
>> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> pocięta
>> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
>> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> ziołowy,
>> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki,
> na
>> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
>> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
>> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
>>
>> Pychotka!!!
>>
>> Niech wam ślinka cieknie!!!
>>
> A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
piekarnika.
|