Data: 2006-08-21 13:01:56
Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
>> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> pocięta
>> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
>> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> ziołowy,
>> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki,
> na
>> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
>> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
>> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
>>
>> Pychotka!!!
>>
>> Niech wam ślinka cieknie!!!
>>
> A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
piekarnika.
|