Data: 2006-08-21 12:51:46
Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra - pocięta
> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz ziołowy,
> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki,
na
> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
>
> Pychotka!!!
>
> Niech wam ślinka cieknie!!!
>
A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
|