Data: 2006-08-22 06:23:49
Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
> cztery
>> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> >> pocięta
>> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
> największym
>> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> >> ziołowy,
>> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
> działki,
>> > na
>> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu
>> >> i
>> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
> papryka
>> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
> zmiksowane.
>> >>
>> >> Pychotka!!!
>> >>
>> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
>> >>
>> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
>> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>>
>> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
>> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
>> piekarnika.
>>
>
> Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" - kapusta
i farsz?
|