Data: 2006-08-22 06:07:53
Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
cztery
> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
> >> pocięta
> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
największym
> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
> >> ziołowy,
> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
działki,
> > na
> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
papryka
> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
zmiksowane.
> >>
> >> Pychotka!!!
> >>
> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
> >>
> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>
> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
> piekarnika.
>
Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
|