Data: 2006-08-23 05:18:51
Temat: Re: WCZORAJ...
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >>
> >> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
> >> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> >
> >> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> >> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
> > cztery
> >> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
> >> >> pocięta
> >> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
> >> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
> > największym
> >> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika,
dodana
> >> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
> >> >> ziołowy,
> >> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
> >> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
> > działki,
> >> > na
> >> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku
bulionu
> >> >> i
> >> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj
część
> >> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
> >> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i
zasmażki
> >> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
> > papryka
> >> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
> > zmiksowane.
> >> >>
> >> >> Pychotka!!!
> >> >>
> >> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
> >> >>
> >> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
> >> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
> >>
> >> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia
odpowiedniego
> >> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki
do
> >> piekarnika.
> >>
> >
> > Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
>
> Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" -
kapusta
> i farsz?
>
Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla jasnosci
bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow- zaznaczenia w
ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz na
golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o czym
tez nie wspominasz :-)~)
dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
Tyle
a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...
|