Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!n
ews.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: WCZORAJ...
Date: Tue, 22 Aug 2006 08:23:49 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 54
Message-ID: <ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl> <eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl>
<eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl> <ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abcq76.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1156227992 18421 83.6.232.76 (22 Aug 2006 06:26:32 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 22 Aug 2006 06:26:32 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-Antivirus: avast! (VPS 0634-0, 2006-08-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:276023
Ukryj nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
> cztery
>> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> >> pocięta
>> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
> największym
>> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
>> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> >> ziołowy,
>> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
> działki,
>> > na
>> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu
>> >> i
>> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
>> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
>> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
>> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
> papryka
>> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
> zmiksowane.
>> >>
>> >> Pychotka!!!
>> >>
>> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
>> >>
>> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
>> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>>
>> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia odpowiedniego
>> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki do
>> piekarnika.
>>
>
> Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" - kapusta
i farsz?
|