Data: 2006-08-21 12:26:50
Temat: WCZORAJ...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule, cztery
duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra - pocięta
na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w największym
sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika, dodana
zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz ziołowy,
papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z działki, na
to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku bulionu i
znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj część
gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część na
patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i zasmażki
zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze papryka
słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem zmiksowane.
Pychotka!!!
Niech wam ślinka cieknie!!!
|