Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news
.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: WCZORAJ...
Date: Wed, 23 Aug 2006 07:40:13 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 83
Message-ID: <ecgpop$9nh$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl> <eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl>
<eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl> <ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl>
<ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl> <ecgoko$igj$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abdk182.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1156311643 9969 83.6.252.182 (23 Aug 2006 05:40:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 23 Aug 2006 05:40:43 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2869
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2962
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 0634-0, 2006-08-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:276123
Ukryj nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:ecgoko$igj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ece82l$hvl$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> news:ece708$smu$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> >
>> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> > news:eccasv$mng$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> >>
>> >> "Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
>> >> news:eccadm$9d7$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> >
>> >> > Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>> >> > news:ecc8v8$5i4$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> >> >> ... gołąbki z 1kg ryżu, 1kg mięsa wieprzowego, cztery duże cebule,
>> > cztery
>> >> >> duże strąki papryki (2 żółte, 2 czerwone), suszona papryka ostra -
>> >> >> pocięta
>> >> >> na cienkie paseczki nożyczkami, przyprawy.
>> >> >> Ryż obsmażony na oleju na patelni, następnie zalany wodą i w
>> > największym
>> >> >> sotejniku umieszczony w piekarniku. Narosło 3/4 tego sotejnika,
> dodana
>> >> >> zeszklona na oleju słonecznikowym drobno posiekana cebula, pieprz
>> >> >> ziołowy,
>> >> >> papryka słodka i ostra w proszku, trochę soli. Gołąbki, ponownie do
>> >> >> sotejnika - na dno olej i dwa duże liście z kapusty czerwonej z
>> > działki,
>> >> > na
>> >> >> to gołąbki zalane gorąca wodą z "Warzywkiem" Kamisa - z braku
> bulionu
>> >> >> i
>> >> >> znowu dwa liście na wierzch i na 6 godzin do piekarnika. Dzisiaj
> część
>> >> >> gołąbków w pojemnikach do zamrażarki, część do chłodziarki, część
>> >> >> na
>> >> >> patelnię głęboką - porządnie odgrzane, z zalewy z sotejnika i
> zasmażki
>> >> >> zrobiony sos - koncentrat pomidorowy, dwa ząbki czosnku, jeszcze
>> > papryka
>> >> >> słodka i ostra, pieprz ziołowy pieprz czarny mielony - razem
>> > zmiksowane.
>> >> >>
>> >> >> Pychotka!!!
>> >> >>
>> >> >> Niech wam ślinka cieknie!!!
>> >> >>
>> >> > A kierdy (i gdzie) dolozyles mieso???
>> >> > No chyba ze... zjadles wczesniej :-))
>> >>
>> >> Wyliczone w spisie, mięso na ryż po przełożeniu do naczynia
> odpowiedniego
>> >> rozmiarami do mieszania składników - sotejnik był potrzebny na gołąbki
> do
>> >> piekarnika.
>> >>
>> >
>> > Wyliczone w spisie ale... w "trakcie przygotowywania" go brak hehehe
>>
>> Nie wiedziałem, że nick masz adekwatny, miałem rozpisać na "role" -
> kapusta
>> i farsz?
>>
>
> Przeczytaj najpierw swoj przep[is.. potem komentuj... (powtorze dla
> jasnosci
> bo widze ze nie dotarlo- brak w przepisie-oprocz skladnikow- zaznaczenia w
> ktorym momencie dodqajesz mieso... piszesz o ryzu, potem przeskok juz na
> golabki... dodam ze golabki to raczej juz zawiniety farsz w kapuste o
> czym
> tez nie wspominasz :-)~)
> dla poczatkujacych kucharczykow moze on byc kompletnie niejasny
> Tyle
> a jesli trudno ci to zrozumiec to wspolczuje...
>
Nie odpowiadam za to, że należysz do nierozgarniętych...
|