« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-20 15:42:38
Temat: Wątróbka cielęcaCzy watrobke cieleca nalezy wczesniej moczyc w mleku aby byla miekka? A moze
ktos zna inne spsoby "zmiekczania" tego organu:)
--
Pozdrawiam
WiErA/waldi_34
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-20 16:02:00
Temat: Re: Wątróbka cielęcaWiErA/waldi_34 wrote:
>
> Czy watrobke cieleca nalezy wczesniej moczyc w mleku aby byla miekka? A moze
> ktos zna inne spsoby "zmiekczania" tego organu:)
Eee, jak swieza ta watrobka, to wystarczy, jezeli bedziesz ja krotko
smazyl.
Nie ma nic gorszego niz przesmazona, twarda jak podeszwa watrobka...
Bleee. Taka zniechecono mnie w dziecinstwie, przez wiele lat jej nie
jadalam.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 16:59:55
Temat: Re: Wątróbka cielęca> Nie ma nic gorszego niz przesmazona, twarda jak podeszwa watrobka...
> Bleee.
porównywalna jest tylko usmażona, a potem podgrzewana w mikrofali, co
mi nie dawno zaserwowali w barku. Co jest oczywistym absurdem gdyż czas
smażenia + podgrzania jest dłuższy od właściwego smażenia, wiec nie wiem na
czym
ma polegać to ,,ulepszenie''
pozdrawiam WM
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 17:08:12
Temat: Re: Wątróbka cielęcaUżytkownik WiErA/waldi_34 <w...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lrb63$ksq$...@n...onet.pl...
> Czy watrobke cieleca nalezy wczesniej moczyc w mleku aby byla miekka? A
moze
> ktos zna inne spsoby "zmiekczania" tego organu:)
To dwanymi czasy jak nie było lodówek zalewano wątrobę mlekiem aby
przedłużyć świeżość. Mleko konserwuje.
Można jeszcze rozbić tłuczkiem. >;-)))
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 17:36:32
Temat: Re: Wątróbka cielęcaWlodzimierz Macewicz napisał(a):
>
> > Nie ma nic gorszego niz przesmazona, twarda jak podeszwa watrobka...
> > Bleee.
>
> porównywalna jest tylko usmażona, a potem podgrzewana w mikrofali, co
> mi nie dawno zaserwowali w barku. Co jest oczywistym absurdem gdyż czas
> smażenia + podgrzania jest dłuższy od właściwego smażenia, wiec nie wiem na
> czym
> ma polegać to ,,ulepszenie''
Oj naiwny. Po prostu poprzedni konsument nie dojadł i trochę wystygła.
Pozdrawiam
Adam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 18:34:09
Temat: Re: Wątróbka cielęcaUżytkownik Monika Mężyńska <m...@k...net.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@k...net.pl...
> Nie ma nic gorszego niz przesmazona, twarda jak podeszwa watrobka...
> Bleee. Taka zniechecono mnie w dziecinstwie, przez wiele lat jej nie
> jadalam.
Widzisz Moniko a ja innej niz taka przysmazona na max nie rusze.... nie wiem
dlaczego, ale jak zobacze w niej krew to zle mi sie to kojarzy /uczelnia-
prosektorium i zajecia z histopatologii:-(/
Pozdrawiam
jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 18:36:12
Temat: Re: Wątróbka cielęcaUżytkownik WiErA/waldi_34 <w...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9lrb63$ksq$...@n...onet.pl...
> Czy watrobke cieleca nalezy wczesniej moczyc w mleku aby byla miekka? A
moze
> ktos zna inne spsoby "zmiekczania" tego organu:)
Mozliwe ze teraz cos chlapne... ale mnie uczyli, ze czasem dobrze ja
zostawic tak zeby sobie troche polezala /no oczywiscie nie przesadajac i
czekajac az sie cos nia zaopiekuje!/ wtedy zaczynaja dzialac procesy gnilne
i watrobna czy inne mecho staje sie abrdziej miekkie.... ale nie wiem czy to
aby jest najlepszy pomysl... mnie tak uczno, ale to bylo dosc lat temu i to
w szkole ekonomicznej..:-)
POzdrawiam
jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 18:38:08
Temat: Re: Wątróbka cielęca>
> Oj naiwny. Po prostu poprzedni konsument nie dojadł i trochę wystygła.
Ciekawe czy w nadgryzionym kawałku nie pozostawil "gornej szostki"
sebastian
--
==============================================
redakcja@leksykony.pl-->> http://www.leksykony.pl
Serwis Leksykony - Liczne encyklopedie i slowniki.
Serwisy zwiazane z historia, zabytkami, religia, sztuka, geografia, muzeami.
Connected Services from history, with monuments, religion, art, geography.
Encyclopaedias and dictionaries. Services of collectors.
===============================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 07:28:04
Temat: RE: WątróbkacielęcaFrom: Jacek
> Mozliwe ze teraz cos chlapne... ale mnie uczyli, ze czasem dobrze ja
> zostawic tak zeby sobie troche polezala /no oczywiscie nie
> przesadajac i
> czekajac az sie cos nia zaopiekuje!/ wtedy zaczynaja
> dzialac procesy gnilne
> i watrobna czy inne mecho staje sie abrdziej miekkie....
> ale nie wiem czy to
> aby jest najlepszy pomysl... mnie tak uczno, ale to bylo
> dosc lat temu i to
> w szkole ekonomicznej..:-)
No, ostatecznie na tym polega proces kruszenia...
W którym to było filmie.... Czy aby nie "Szogun" sto lat temu???
Coś tam było, że bohater złapał kuropatwę i ją powiesił w piórkach na
tydzień.... Jakiś wieśniak mu ją odciął i zakopał, bo okrutnie
śmierdziała, za co go ścięto. Nieźle, nie? Ale on podobno i tak chciał
już umrzeć ;-))
--
Maya
"When God made man, she was only testing"
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |