« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-30 20:45:16
Temat: Wedzenie w zimnym dymie.Witam grubaski.
Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela zapach
padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze nalezy je
juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
Pozdrawiam,
M
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-31 02:47:27
Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
"muniek" <o...@o...pl> wrote in message
news:3fe7.00000146.46d72c5b@newsgate.onet.pl...
> Witam grubaski.
>
> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela
zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze
nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
> Pozdrawiam,
>
> M
A zapeklowałeś?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-31 04:21:59
Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.muniek pisze:
> Witam grubaski.
Jakież znów grubaski?
--
BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-31 06:58:09
Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.muniek pisze:
> Witam grubaski.
>
> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
> Pozdrawiam,
>
> M
>
A skąd tam ma być jad kiełbasiany? Po prostu gnije.
Szynkę do wędzenia na pewno dobrze przygotowałeś?
--
pozdrawiam
robert"beny"banek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-31 11:07:44
Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela
> zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze
> nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
>
Ja tam się nie znam ale czy nie jest to wynikiem przerw w wędzeniu? Moim
skromnym zdaniem powinno wędzić się "cięgiem" a nie z przerwami. Tak mi w
każdym bądź razie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-09-07 14:39:25
Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.Sławomir Lewandowski pisze:
>> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
>> dymie.
> Ja tam się nie znam ale czy nie jest to wynikiem przerw w wędzeniu? Moim
> skromnym zdaniem powinno wędzić się "cięgiem" a nie z przerwami. Tak mi w
> każdym bądź razie
cięgiem ?? w zimnym dymie ??
rtfm :)
pzdr, scoo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |