Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Wedzenie w zimnym dymie.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Wedzenie w zimnym dymie.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-08-30 20:45:16

Temat: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: "muniek" <o...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam grubaski.

Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela zapach
padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze nalezy je
juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?

Pozdrawiam,

M

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-08-31 02:47:27

Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"muniek" <o...@o...pl> wrote in message
news:3fe7.00000146.46d72c5b@newsgate.onet.pl...
> Witam grubaski.
>
> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela
zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze
nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
> Pozdrawiam,
>
> M

A zapeklowałeś?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-08-31 04:21:59

Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

muniek pisze:
> Witam grubaski.

Jakież znów grubaski?
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-08-31 06:58:09

Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: beny <r...@g...tousunac.pl> szukaj wiadomości tego autora

muniek pisze:
> Witam grubaski.
>
> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
> Pozdrawiam,
>
> M
>

A skąd tam ma być jad kiełbasiany? Po prostu gnije.
Szynkę do wędzenia na pewno dobrze przygotowałeś?

--
pozdrawiam
robert"beny"banek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-08-31 11:07:44

Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: "Sławomir Lewandowski" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
> dymie. Zgodnie z recepturą obwędzam to od kilku dni codziennie przez kilka
> godzin. Niestety o ile boczek zachowuje się dobrze to szynka wydziela
> zapach
> padliny. Czy to jest normalny proces dojrzewania tego mięsa czy moze
> nalezy je
> juz wyrzucic? Co z jadem kiełbasianym w takim przypadku?
>
>

Ja tam się nie znam ale czy nie jest to wynikiem przerw w wędzeniu? Moim
skromnym zdaniem powinno wędzić się "cięgiem" a nie z przerwami. Tak mi w
każdym bądź razie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-09-07 14:39:25

Temat: Re: Wedzenie w zimnym dymie.
Od: scooby <s...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Sławomir Lewandowski pisze:
>> Eksperymentalnie postanowiłem uwędzić kawał boczku i kawał szynki w zimnym
>> dymie.

> Ja tam się nie znam ale czy nie jest to wynikiem przerw w wędzeniu? Moim
> skromnym zdaniem powinno wędzić się "cięgiem" a nie z przerwami. Tak mi w
> każdym bądź razie
cięgiem ?? w zimnym dymie ??

rtfm :)

pzdr, scoo

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Maszyna do pieczenia chleba - Mango
sos czosnkowy
PORY I INNE...
Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
potrawy z cieleciny - wino

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »