| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-30 13:20:55
Temat: sos czosnkowyWitam!
Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
inaczej?
--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-30 15:01:33
Temat: Re: sos czosnkowy
Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
> ,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
> inaczej?
A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-30 15:43:59
Temat: Re: sos czosnkowyMargola wrote:
> Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
> wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Witam!
>>Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
>>,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
>>inaczej?
>
>
> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>
>
> Margola
>
A dlaczego lepszy?
MN
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-30 15:51:39
Temat: Re: sos czosnkowy
Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:13ddpe2kfuf7503@corp.supernews.com...
> Margola wrote:
>> Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
>> wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
>>
>>>Witam!
>>>Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
>>>,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
>>>inaczej?
>>
>>
>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>
>>
>> Margola
>
>
> A dlaczego lepszy?
> MN
No wlasnie??? A poza tym Margola pytala o sos czosnkowy, nie o pomaranczowy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-30 16:49:39
Temat: Re: sos czosnkowy
>
> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>
Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)
--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-08-30 17:01:00
Temat: Re: sos czosnkowyBernadeta Hołda wrote:
>
>>
>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>
>
> Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)
>
>
>
Ok, zrob tak:
Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj cieple.
W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki
plus sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche
zgestnieje. Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na
nastepne 20 minut. Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa
dobre.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-08-31 05:01:04
Temat: Re: sos czosnkowy
> Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj cieple.
> W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
> zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki
> plus sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche
> zgestnieje. Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na
> nastepne 20 minut. Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa
> dobre.
Bardzo dziękuję za radę.
--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-08-31 07:04:07
Temat: Re: sos czosnkowy
Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:13ddtufd0tmi6a9@corp.supernews.com...
> Bernadeta Hołda wrote:
>
>>
>>>
>>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>>
>>
>> Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)
>>
>>
>>
>
>
> Ok, zrob tak:
>
> Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj
> cieple.
> W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
> zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki plus
> sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche zgestnieje.
> Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na nastepne 20 minut.
> Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa dobre.
>
i zmien pange na "normalna" rybe :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-08-31 14:04:10
Temat: Re: sos czosnkowyMisiek pisze:
> i zmien pange na "normalna" rybe :-)
No niestety , to musiała być panga, jak pisałam wcześniej siła wyższa :p
To miał być taki a nie inny zestaw :)
--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-08-31 14:30:33
Temat: Re: sos czosnkowyOn 31 Sie, 16:04, Bernadeta Hołda wrote:
> [...]
> No niestety , to musiała być panga, jak pisałam wcześniej siła wyższa :p
> To miał być taki a nie inny zestaw :)
I jaki sos zrobiłaś?
Bo ja znam TIP czosnkowy
Jeden średniej wielkości surowy burak zetrzeć na miałko, dodać kefir
lub jogurt (natural) oraz rozgniecione 3 ząbki czosnku. Wymieszać,
posolić i podać;p
Do nieużywających rękawiczek w kuchni - ślady z buraków świetnie usuwa
soda lub proszek do pieczenia.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |