Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sos czosnkowy

Grupy

Szukaj w grupach

 

sos czosnkowy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 12


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-08-30 13:20:55

Temat: sos czosnkowy
Od: Bernadeta Hołda <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
inaczej?

--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-08-30 15:01:33

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: "Margola" <m...@s...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora



Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
> Witam!
> Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
> ,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
> inaczej?

A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?


Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-08-30 15:43:59

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Margola wrote:
> Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
> wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
>
>>Witam!
>>Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
>>,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
>>inaczej?
>
>
> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>
>
> Margola
>


A dlaczego lepszy?
MN

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-08-30 15:51:39

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: "Stanislaw Remuszko" <r...@n...neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
wiadomosci news:13ddpe2kfuf7503@corp.supernews.com...
> Margola wrote:
>> Użytkownik "Bernadeta Hołda" <b...@w...pl> napisał w
>> wiadomości news:fb6g77$cpq$1@inews.gazeta.pl...
>>
>>>Witam!
>>>Podajcie proszę dobry, sprawdzony przepis na sos czosnkowy do ryby
>>>,konkretnie do pangi Jak taką page przygotować? W panierce czy jakoś
>>>inaczej?
>>
>>
>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>
>>
>> Margola
>
>
> A dlaczego lepszy?
> MN
No wlasnie??? A poza tym Margola pytala o sos czosnkowy, nie o pomaranczowy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-08-30 16:49:39

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: Bernadeta Hołda <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>

Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)



--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-08-30 17:01:00

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

Bernadeta Hołda wrote:

>
>>
>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>
>
> Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)
>
>
>


Ok, zrob tak:

Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj cieple.
W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki
plus sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche
zgestnieje. Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na
nastepne 20 minut. Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa
dobre.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-08-31 05:01:04

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: Bernadeta Hołda <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora



> Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj cieple.
> W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
> zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki
> plus sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche
> zgestnieje. Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na
> nastepne 20 minut. Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa
> dobre.

Bardzo dziękuję za radę.

--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-08-31 07:04:07

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości news:13ddtufd0tmi6a9@corp.supernews.com...
> Bernadeta Hołda wrote:
>
>>
>>>
>>> A nie lepszy pomarańczowy, z wyciśniętej pomarańczy, masła, gałki
>>> muszkatołowej, śmietany i odrobiny mąki+pieprzu+soli?
>>>
>>
>> Może i lepszy, ja niestety muszę zrobić czosnkowy. Siła wyższa :)
>>
>>
>>
>
>
> Ok, zrob tak:
>
> Filety opanierowane w mace usmaz na zloto po obu stronach i trzymaj
> cieple.
> W malym garnku podsmaz 1-2 zabki czosnku na 1 lyzeczce masla. Gdy
> zwiednie, dodaj 1/4 szklanki rosolu i pol szklanki slodkiej smietanki plus
> sol i pieprz. Gotuj na malym ogniu 5-8 minut, az sos troche zgestnieje.
> Zalej rybe sosem i podaj od razu albo wstaw do pieca na nastepne 20 minut.
> Pieczona smakuje troche inaczej, ale oba sposoby sa dobre.
>

i zmien pange na "normalna" rybe :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-08-31 14:04:10

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: Bernadeta Hołda <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek pisze:


> i zmien pange na "normalna" rybe :-)

No niestety , to musiała być panga, jak pisałam wcześniej siła wyższa :p
To miał być taki a nie inny zestaw :)

--
Pozdrawiam
Bernadeta Hołda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-08-31 14:30:33

Temat: Re: sos czosnkowy
Od: JaMyszka <f...@g...com> szukaj wiadomości tego autora

On 31 Sie, 16:04, Bernadeta Hołda wrote:
> [...]
> No niestety , to musiała być panga, jak pisałam wcześniej siła wyższa :p
> To miał być taki a nie inny zestaw :)

I jaki sos zrobiłaś?
Bo ja znam TIP czosnkowy
Jeden średniej wielkości surowy burak zetrzeć na miałko, dodać kefir
lub jogurt (natural) oraz rozgniecione 3 ząbki czosnku. Wymieszać,
posolić i podać;p
Do nieużywających rękawiczek w kuchni - ślady z buraków świetnie usuwa
soda lub proszek do pieczenia.

--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

PORY I INNE...
Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
potrawy z cieleciny - wino
Surówka z kapusty - taka słodko-kwaśna
Pora na pora (prośba o pomoc)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »