« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-06-15 12:43:53
Temat: Re: Z czym czutney?"eM eL" slusznie napisal:
> (...) Przelac do szklanego naczynia i natychmiast szczelnie nakryc folia
> platykowa. Ostudzic do temp. pokojowej i wlozycz do lodowki co najmniej
> na noc (...)
Zanotowalam sobie skladniki i instrukcje, ale z tym "do lodowki co najmniej
na noc" bedzie u mnie krucho ;-)
eM genetycznie niecierpliwa
PS. Wlasnie, po cholere "Przelac do szklanego naczynia ", ktore trzeba
bedzie za chwile pozmywac ;-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-06-15 13:31:31
Temat: Re: Z czym czutney?eM <m...@i...com> napisał(a):
> Zanotowalam sobie skladniki i instrukcje, ale z tym "do lodowki co najmniej
> na noc" bedzie u mnie krucho ;-)
>
> eM genetycznie niecierpliwa
>
> PS. Wlasnie, po cholere "Przelac do szklanego naczynia ", ktore trzeba
> bedzie za chwile pozmywac ;-)
Bo ta cutney musi postac pod szczelnym przykryciem co najmniej przez noc.
Mozesz jesc od razu, ale smak i zapach(!) beda nieporownywalnie lepsze jesli
sie to wszystko "przegryzie." No a "sprobowac" to zawsze mozna :-)
--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
><5 out of 3 people don't understand statistics><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-15 13:41:07
Temat: Re: Z czym czutney?
"eM eL"
> Bo ta cutney musi postac pod szczelnym przykryciem co najmniej przez noc.
> Mozesz jesc od razu, ale smak i zapach(!) beda nieporownywalnie lepsze
> jesli sie to wszystko "przegryzie."
aaaa peeewno, ze znacznie nieporownywalnie lepsze jak sie to wszystko
nareszcie przegryzie ;-)
eM z pelną buzią
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-15 13:43:24
Temat: Re: Z czym czutney?On Mon, 14 Jun 2004 17:20:16 +0200, "Medea" <e...@p...fm>
wrote:
>Znalaz?am kilka przepisów na chutney. Nie wiem jednak z czym to si? je. Jako
>deser? Do mi?s? Nigdy nie jad?am, a Wy macie do?wiadczenie w tym wzgl?dzie?
>Mam ochot? to zrobi?.
>Ewa
>
znowu, chorera, nie widze swoich postow, pewnie przyjda hurtem.
ale
chutney do:
zimnych mies, sera zoltego oraz mango chutney do curry
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-06-15 14:07:14
Temat: Re: Z czym czutney?Jeszcze Wam - ostatkiem sil, bom glodna - przepis na chutney z mango podam:
3 duze owoce mango
1 szklanka bialego octu
1,5 szklanki nierafinowanego cukru
2 posiekane male czerwone papryczki chilli (bez ziaren)
kawalek swiezego utartego imbiru (5cm), choc moze tez byc suszony, zmielony
1 lyzeczka soli
pol szklanki posiekanych daktyli
Mango obrac i miazsz posiekac. W garnku zagotowac ocet z cukrem, dodac
mango, chilli, sol, imbir i daktyle. Gotowac na malym ogniu przez ok 40-50
minut, az mango zmieknie.
Podawac czesto. Z curry, kanapkami z szynka, ostrymi kielbaskami lub zimnym
miesem, a nawet z doprawionymi na superostro resztkami kurczaka z
wczorajszego obiadu, wrzuconymi w chrupiaca bulke z maslem (dobry przepis
gdzies tu na grupie widzialam ;-)).
Pozdrawiam,
eM, nie wiadomo dlaczego smutna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |