Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z czym czutney?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z czym czutney?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-06-15 12:43:53

Temat: Re: Z czym czutney?
Od: "eM" <m...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

"eM eL" slusznie napisal:

> (...) Przelac do szklanego naczynia i natychmiast szczelnie nakryc folia
> platykowa. Ostudzic do temp. pokojowej i wlozycz do lodowki co najmniej
> na noc (...)

Zanotowalam sobie skladniki i instrukcje, ale z tym "do lodowki co najmniej
na noc" bedzie u mnie krucho ;-)

eM genetycznie niecierpliwa

PS. Wlasnie, po cholere "Przelac do szklanego naczynia ", ktore trzeba
bedzie za chwile pozmywac ;-)



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-06-15 13:31:31

Temat: Re: Z czym czutney?
Od: "eM eL" <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

eM <m...@i...com> napisał(a):
> Zanotowalam sobie skladniki i instrukcje, ale z tym "do lodowki co najmniej
> na noc" bedzie u mnie krucho ;-)
>
> eM genetycznie niecierpliwa
>
> PS. Wlasnie, po cholere "Przelac do szklanego naczynia ", ktore trzeba
> bedzie za chwile pozmywac ;-)


Bo ta cutney musi postac pod szczelnym przykryciem co najmniej przez noc.
Mozesz jesc od razu, ale smak i zapach(!) beda nieporownywalnie lepsze jesli
sie to wszystko "przegryzie." No a "sprobowac" to zawsze mozna :-)

--
><Uklony><eM eL><Washington, D.C.><
><5 out of 3 people don't understand statistics><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-15 13:41:07

Temat: Re: Z czym czutney?
Od: "eM" <m...@i...com> szukaj wiadomości tego autora


"eM eL"

> Bo ta cutney musi postac pod szczelnym przykryciem co najmniej przez noc.
> Mozesz jesc od razu, ale smak i zapach(!) beda nieporownywalnie lepsze
> jesli sie to wszystko "przegryzie."

aaaa peeewno, ze znacznie nieporownywalnie lepsze jak sie to wszystko
nareszcie przegryzie ;-)

eM z pelną buzią





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-15 13:43:24

Temat: Re: Z czym czutney?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 14 Jun 2004 17:20:16 +0200, "Medea" <e...@p...fm>
wrote:

>Znalaz?am kilka przepisów na chutney. Nie wiem jednak z czym to si? je. Jako
>deser? Do mi?s? Nigdy nie jad?am, a Wy macie do?wiadczenie w tym wzgl?dzie?
>Mam ochot? to zrobi?.
>Ewa
>

znowu, chorera, nie widze swoich postow, pewnie przyjda hurtem.
ale
chutney do:
zimnych mies, sera zoltego oraz mango chutney do curry

trys

K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-06-15 14:07:14

Temat: Re: Z czym czutney?
Od: "eM" <m...@i...com> szukaj wiadomości tego autora

Jeszcze Wam - ostatkiem sil, bom glodna - przepis na chutney z mango podam:

3 duze owoce mango
1 szklanka bialego octu
1,5 szklanki nierafinowanego cukru
2 posiekane male czerwone papryczki chilli (bez ziaren)
kawalek swiezego utartego imbiru (5cm), choc moze tez byc suszony, zmielony
1 lyzeczka soli
pol szklanki posiekanych daktyli

Mango obrac i miazsz posiekac. W garnku zagotowac ocet z cukrem, dodac
mango, chilli, sol, imbir i daktyle. Gotowac na malym ogniu przez ok 40-50
minut, az mango zmieknie.

Podawac czesto. Z curry, kanapkami z szynka, ostrymi kielbaskami lub zimnym
miesem, a nawet z doprawionymi na superostro resztkami kurczaka z
wczorajszego obiadu, wrzuconymi w chrupiaca bulke z maslem (dobry przepis
gdzies tu na grupie widzialam ;-)).

Pozdrawiam,
eM, nie wiadomo dlaczego smutna






› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ogrzewanie zsiadłego mleka na ser - pomocy!
Marynata to podstawa, jakies propozycje marynat?
marcepan - lodowka
młoda, kiszona kapusta
wędzenie kurczaka, mięsa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »