« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-10-24 23:21:34
Temat: Zabudowa piekarnika jak to jestWitam!
Mam piekarnik Candy FL 605 X (http://piekarniki.candy.pl/produkt/359), który
będzie zabudowany w meblach pod płytą gazową (też Candy). Czy tego typu
piekarniki powinny mieć kratkę wlotową w cokole mebla i wylotową w blacie?
Jakoś nie mogę znaleźć nic na ten temat w instrukcji.
Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-10-25 15:08:01
Temat: Re: Zabudowa piekarnika jak to jestDnia Wed, 24 Oct 2007 23:21:34 -0000, gervee napisał(a):
> Witam!
> Mam piekarnik Candy FL 605 X (http://piekarniki.candy.pl/produkt/359), który
> będzie zabudowany w meblach pod płytą gazową (też Candy). Czy tego typu
> piekarniki powinny mieć kratkę wlotową w cokole mebla i wylotową w blacie?
> Jakoś nie mogę znaleźć nic na ten temat w instrukcji.
>
Jeśli to piekarnik do zabudowy - to ma szczelinę wentylacyjną i kratka jest
zbędna.
Ja np. mam zabudowany i jest OK - pod piekarnikiem mam szufladę.
--
T.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-10-26 09:40:37
Temat: Re: Zabudowa piekarnika jak to jestUżytkownik "Tomasz Nowicki" <t...@s...com> napisał w wiadomości
news:19gpx94yf1s2x$.14fs7i04alzll.dlg@40tude.net...
> Jeśli to piekarnik do zabudowy - to ma szczelinę wentylacyjną i kratka
> jest
> zbędna.
> Ja np. mam zabudowany i jest OK - pod piekarnikiem mam szufladę.
I chyba jest właśnie tak jak napisałeś. Piekaranik będzie chłodził się
powietrzem dostającym się przez te szczeliny.
Rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-10-26 19:29:23
Temat: Re: Zabudowa piekarnika jak to jestgervee wrote:
> I chyba jest właśnie tak jak napisałeś. Piekaranik będzie chłodził się
> powietrzem dostającym się przez te szczeliny.
Nie do konca tak jest.
Z tylu za piekarnikiem nalezy zostawic odpowiedni komin (o odpowiedniej
przepustowosci) zeby gorace powietrze moglo sie wydostac. W sumie
idealnie zeby mialo sie gdzie u gory wydostac - dlatego ja u siebie
frezuje miejsce na mala kratke u gory.
--
Pozdrawiam
Artur Lew
arturdotlewatgmaildotcom
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-10-29 13:29:05
Temat: Re: Zabudowa piekarnika jak to jestOn 26 Paź, 20:29, Artur Lew <n...@p...onet.pl> wrote:
> gervee wrote:
> > I chyba jest właśnie tak jak napisałeś. Piekaranik będzie chłodził się
> > powietrzem dostającym się przez te szczeliny.
>
> Nie do konca tak jest.
> Z tylu za piekarnikiem nalezy zostawic odpowiedni komin (o odpowiedniej
> przepustowosci) zeby gorace powietrze moglo sie wydostac. W sumie
> idealnie zeby mialo sie gdzie u gory wydostac - dlatego ja u siebie
> frezuje miejsce na mala kratke u gory.
>
> --
> Pozdrawiam
> Artur Lew
> arturdotlewatgmaildotcom
Nie ma konieczności wycinania otworów w blacie przy piekarnikach
elektrycznych . Kratkę montuje siętylko przy piekarnikach gazowych w
zabudowie. pozdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |