Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zakwas do chleba

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zakwas do chleba

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-04-07 21:36:19

Temat: Zakwas do chleba
Od: "Marek Powichrowski" <m...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc,

zrobilem kiedys zakwas do chleba i swiezy zastosowalem do zurku i byl
pyszny. Ale czesc zakwasu wstawilem do lodowki i ustal sie i powstaly dwie
warstwy : na dole gesta i na gorze brunatny plyn. Ma lekko winny zapach. Czy
to jest do uzycia ?

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-04-07 21:45:48

Temat: Re: Zakwas do chleba
Od: "syso" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"Marek Powichrowski" <m...@t...pl> wrote in message
news:c51s8b$cfk$1@korweta.task.gda.pl...
> zrobilem kiedys zakwas do chleba i swiezy zastosowalem do zurku i byl
> pyszny. Ale czesc zakwasu wstawilem do lodowki i ustal sie i powstaly dwie
> warstwy : na dole gesta i na gorze brunatny plyn. Ma lekko winny zapach.
Czy
> to jest do uzycia ?

Jak najbardziej, tylko przed dodaniem do chleba wymieszaj drewniana lyzka i
potrzymaj pare godzin w temperturze pokojowej.

--
Pozdrawiam
Sylwia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[OT] Los czyli kazdy moze byc boski!
Wkład baranka
Kwadratowe jajka.....
Keks - poszukuję przepisu na konkretne ciasto
marynowanie miesa a ocet winny

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »