| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-16 21:29:37
Temat: Zupa krem z pieczarekMialabym ogromna prosbe o przepisy na zupe krem z pieczarek - zwlasza
wykonanie. W piatek bede miala waznego goscia i chcialabym go poczestowac
wlasnie taka zupa z groszkiem ptysiowym. W archiwum znalazlam link do
przepisu na Wirtualnej Kuchni Polskiej, ale wolalabym zrobic ja bez serow
(zwlaszcza plesniowych - nie kazdy lubi ).
Bede ogromnie wdzieczna.
Marta Siewior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-01-16 21:42:18
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek Bede ogromnie wdzieczna.
> Marta Siewior
>
>
(jakos nie moglem sie opanowac :) )
kruca bomba , malo czasu :))))(cytat)
zrob zwykla zupe _makaron tzw carbone, i tak sie nie kapnie, jezeli zrobisz
odpowiedni wstep
sorki za posta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 21:47:24
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek> kruca bomba , malo czasu :))))(cytat)
Tez ta bajke ogladalam :)))
> zrob zwykla zupe _makaron tzw carbone, i tak sie nie kapnie, jezeli
zrobisz
> odpowiedni wstep
Pewnie ze tak zrobie jak sie nie dowiem jak zrobic ta piekielna zupe :)))
Jedyny ratunek w grupie...
Pozdrawiam,
Marta
z nosem w przepisach...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 21:54:11
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek
Dzidzior wrote:
>
> Mialabym ogromna prosbe o przepisy na zupe krem z pieczarek - zwlasza
> wykonanie. W piatek bede miala waznego goscia i chcialabym go poczestowac
> wlasnie taka zupa z groszkiem ptysiowym. W archiwum znalazlam link do
> przepisu na Wirtualnej Kuchni Polskiej, ale wolalabym zrobic ja bez serow
> (zwlaszcza plesniowych - nie kazdy lubi ).
> Bede ogromnie wdzieczna.
> Marta Siewior
Krem pieczarkowy na 4 ososby
1/2 kg pieczarek
2 szklanki rosolu
1/2 szklanki smietanki kremowki
1 lyzka masla
1 zoltko
W srednim garnku poddusic na masle pokrojone pieczarki, dodac rosol i
dusic na malym ogniu 20 minut. Przelozyc do blendera. Kto nie ma
blendera, moze przetrzec zupe przez sito. Zmielic na gladko, przelac do
garnka, dodac smietanke, sol i pieprz, dusic piec minut mieszajac od
czasu do czasu. Zdjac z ognia. Odlac troche zupy i pomieszac z zoltkiem.
Wymieszac z reszta zupy, nie gotowac. Tuz przed podaniem odgrzac zupe
prawie do wrzenia, ale nie calkiem, bo sie zoltko zwarzy. Podac z
groszkiem ptysiowym. Zoltko daje bogatszy smak, ale mozna tez podac te
zupe bez zoltka.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 21:58:06
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek> Krem pieczarkowy na 4 ososby
> 1/2 kg pieczarek
> 2 szklanki rosolu
> 1/2 szklanki smietanki kremowki
> 1 lyzka masla
> 1 zoltko
Ogromnie dziekuje, wlasnie o taki przepis mi chodzilo.
Marta Siewior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 22:01:07
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek
Dzidzior wrote:
>
> > Krem pieczarkowy na 4 ososby
> > 1/2 kg pieczarek
> > 2 szklanki rosolu
> > 1/2 szklanki smietanki kremowki
> > 1 lyzka masla
> > 1 zoltko
>
> Ogromnie dziekuje, wlasnie o taki przepis mi chodzilo.
> Marta Siewior
Napisz, jak wyszlo!
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 22:09:43
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek> > Ogromnie dziekuje, wlasnie o taki przepis mi chodzilo.
> > Marta Siewior
>
> Napisz, jak wyszlo!
Oczywiscie napisze, troszke sie boje tego jajka, czy sobie z nim poradze.
Bede piekla rowniez ciasto bananowe z Pani przepisu, polane czekolada, tez
sie pochwale.
Bardzo ufam tym przepisom bo jeszcze sie nigdy nie zawiodlam.
Pozdrawiam i dziekuje :)
Marta Siewior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-16 23:15:19
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek
Dzidzior wrote:
> Bede piekla rowniez ciasto bananowe z Pani przepisu, polane czekolada,
Blagam, po imieniu!
Polane czekolada? Tak jeszcze nie robilam - musze sprobowac. W jakiej
formie pieczesz to ciasto - w keksowce czy w plaskiej?
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-17 09:05:28
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek>
>
> Dzidzior wrote:
> >
> > Mialabym ogromna prosbe o przepisy na zupe krem z pieczarek - zwlasza
> > wykonanie. W piatek bede miala waznego goscia i chcialabym go poczestowac
> > wlasnie taka zupa z groszkiem ptysiowym. W archiwum znalazlam link do
> > przepisu na Wirtualnej Kuchni Polskiej, ale wolalabym zrobic ja bez serow
> > (zwlaszcza plesniowych - nie kazdy lubi ).
> > Bede ogromnie wdzieczna.
> > Marta Siewior
>
>
>
> Krem pieczarkowy na 4 ososby
> 1/2 kg pieczarek
> 2 szklanki rosolu
> 1/2 szklanki smietanki kremowki
> 1 lyzka masla
> 1 zoltko
>
> W srednim garnku poddusic na masle pokrojone pieczarki, dodac rosol i
> dusic na malym ogniu 20 minut. Przelozyc do blendera. Kto nie ma
> blendera, moze przetrzec zupe przez sito. Zmielic na gladko, przelac do
> garnka, dodac smietanke, sol i pieprz, dusic piec minut mieszajac od
> czasu do czasu. Zdjac z ognia. Odlac troche zupy i pomieszac z zoltkiem.
> Wymieszac z reszta zupy, nie gotowac. Tuz przed podaniem odgrzac zupe
> prawie do wrzenia, ale nie calkiem, bo sie zoltko zwarzy. Podac z
> groszkiem ptysiowym. Zoltko daje bogatszy smak, ale mozna tez podac te
> zupe bez zoltka.
> Magdalena Bassett
Cześć, muszę koniecznie spróbować z żółtkiem - jeszcze nie robiłam, ja z kolei
dorzucam bulion grzybowy (najlepszy IMHO KNORR-a) i robię grzaneczki z bułki
smazone na masełku. W ogóle to ulubiona zupa mojego męża.
Pozdrowienia
Agnieszka z Łodzi
PS. Przestrzegam przed ewentualnym zmieleniem pieczarek z mięsem z zupy -
zrobiłam raz i było niesmaczne. Za to mielę pieczarki razem z włoszczyzną. Dobre
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-01-18 15:20:48
Temat: Re: Zupa krem z pieczarek> Polane czekolada? Tak jeszcze nie robilam - musze sprobowac.
Wiekszosc ciast dekoruje na gorze, wtedy wydaja sie takie bardziej
"eleganckie" :)
Wyszlo mi pieknie, troszke sie balam tych 90 min wiec wczesniej wylaczylam i
pozwolilam mu postac w piekarniku zeby doszedl do siebie.
Tak jak opisywalas pieknie pekl i nic nie opadl :).
>W jakiej formie pieczesz to ciasto - w keksowce czy w plaskiej?
> Magdalena Bassett
Foremki uzylam keksowej. Na taka plaska to chyba by za cienkie wyszlo.
Pachnie w calym domu :)
Bardzo dziekuje za przepisy i rady,
Pozrawiam
Marta Siewior
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |