« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-03 20:40:35
Temat: Re: ¯urek - pytanieJoanna Duszczyńska wrote:
O jadzie
> kiełbasianym nigdy nie słyszałaś? W najlepszym wypadku
zrobisz zupę która
> będzie niejadalna ze względu na smak.
Przepraszam , ze sie wtrace nie na temat zurku , ale
jadu kielbasianego .
Bakterie jadu kielbasianego sa beztlenowe i mozna je
spotkac wylacznie w zamknietych szczelnie produktach
typu puszki , sloiki itp. W kielbasie na pewno ich nie
ma .
Nie ma to oczywiscie nic wspolnego ze staroscia
kielbasy .
sorki za wyklad
echo.
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-04 07:54:48
Temat: Re: Żurek - pytanie> -....a to co innego, myslalam,ze to normalna kielbasa
==========
Ewa W. Pisala, ze to szynkowa....
One od 1990 nie sa normalne. Wszystko przez technologie
i normy z Unii. Z powodu wstretnego unijnego jedzenia
rozwazam, czy w referendum nie glosowac 'przeciw'.
Precz z Plastikowym Unijnym Zarciem!
Niech zyja polskie bulki i kielbasy!
Gluchoniemym podzegaczom mowimy NIE!!!
waldek
==========
(zdenerwowalem sie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 10:23:25
Temat: Re: Żurek - pytanie
waldek:
>>-....a to co innego, myslalam,ze to normalna kielbasa
>
> ==========
> Ewa W. Pisala, ze to szynkowa....
> One od 1990 nie sa normalne. Wszystko przez technologie
> i normy z Unii. Z powodu wstretnego unijnego jedzenia
> rozwazam, czy w referendum nie glosowac 'przeciw'.
> Precz z Plastikowym Unijnym Zarciem!
> Niech zyja polskie bulki i kielbasy!
> Gluchoniemym podzegaczom mowimy NIE!!!
>
> (zdenerwowalem sie)
a ty się nie denerwuj imienniku! Coś za dużo Leppera słuchałeś ostatnio.
Unijne jedzenie nie jest takie złe, na jakie wygląda. To, że bułki
smakują tak, jak smakują (większość) nie jest winą Unii, tylko piekarzy,
albo jak kto woli, konsumentów. Ciasto na chleb "leżakujące" godzinę, a
nie paręnaście godzin jest takie, a nie inne. Są piekarnie robiące chleb
i bułki wg normalnych receptur, ale towary te są automatycznie dużo
droższe. Możesz kupować bułki i chleb koszerny, jest robiony z mąki i
drożdży lub zakwasu na miejścu, a nie z jakieś chemicznej mieszanki
produkcji BASF czy innego Bayera.
Z kiełbasami jest tak samo. Są dobre i są złe, tak jak i w Polsce. A co
do norm czystości, to wolę czysty towar, a nie taki, gdzie ludzie i
zwierzęta sikają obok kadzi z serem.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 11:26:02
Temat: Re: Żurek - pytaniemam podobne mysli, az mi sie niedobrze robi jak pomysle co to bedzie jak
tu Unia wejdzie se swoimi standardami...
nie wspominajac o cenach...
pozdrowka
maniek
waldek napisał(a):
>
> > -....a to co innego, myslalam,ze to normalna kielbasa
> ==========
> Ewa W. Pisala, ze to szynkowa....
> One od 1990 nie sa normalne. Wszystko przez technologie
> i normy z Unii. Z powodu wstretnego unijnego jedzenia
> rozwazam, czy w referendum nie glosowac 'przeciw'.
> Precz z Plastikowym Unijnym Zarciem!
> Niech zyja polskie bulki i kielbasy!
> Gluchoniemym podzegaczom mowimy NIE!!!
>
> waldek
> ==========
>
> (zdenerwowalem sie)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 11:47:14
Temat: Re: Żurek - pytaniemaniek wrote:
> mam podobne mysli, az mi sie niedobrze robi jak pomysle co to bedzie jak
> tu Unia wejdzie se swoimi standardami...
> nie wspominajac o cenach...
> pozdrowka
> maniek
>
Podpisuje sie - juz nam zabraniaja oscypkow knoty jedne!
Walkie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 11:54:28
Temat: Re: Żurek - pytanieale nie zabronia :)) oscypek bedzie takim samym produktem lokalnym jak
parmezan np, ktory dojrzewa na drewnianych stolach, a unia generalnie
dopuszcza tylko stalowe. oscypek dostanie swoj certyfikacik i juz
marta, co ma mame wlaczaca o oscypki w brukseli :))
a tak z innej beczki - walkie, pamietasz taka grzeczna, co to kiedys do
wroclawia z krakowa przyjechala?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 16:43:17
Temat: Re: Żurek - pytanie
Uzytkownik "walkie" <w...@w...net.pl> napisal w wiadomosci
news:askppe$24l$1@news.tpi.pl...
> maniek wrote:
> > mam podobne mysli, az mi sie niedobrze robi jak pomysle co to bedzie jak
> > tu Unia wejdzie se swoimi standardami...
> > nie wspominajac o cenach...
> > pozdrowka
> > maniek
> >
> Podpisuje sie - juz nam zabraniaja oscypkow knoty jedne!
>
> Walkie
>
Dopisz do tego kszone ogory i kapuche :(
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 17:23:28
Temat: Re: Żurek - pytanie
Użytkownik "Jollen" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aslb7m$afa$1@news.tpi.pl...
\> Dopisz do tego kszone ogory i kapuche :(
z tego co slyszalam prawa tego podobno rozwiazana, i nie beda glosno mowi
ze jemy jakies popsute zarcie ;) a z oscypkami jest teraz tylko taka
sprawa, ze Polska bedzie sie zarla z Czechami o to czyje sa oscypki (bo
Czesi stwierdzili ze oni robili to jako pierwsi, i to ich wyrob)
Marta
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 18:07:31
Temat: Re: Żurek - pytanieFrom: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
z oscypkami jest teraz tylko taka
sprawa, ze Polska bedzie sie zarla z Czechami o to czyje sa oscypki (bo
Czesi stwierdzili ze oni robili to jako pierwsi, i to ich wyrob)
Marta
>
>
No coz, jesli udowodnia, ze oscypki byly juz w panstwie Wielkomorawskim... to byli
pierwsi.
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.426 / Virus Database: 239 - Release Date: 2002.12.02
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 22:00:52
Temat: Re: Żurek - pytanie
Użytkownik "Jollen" <j...@p...pl> napisał w wiadomości
news:aslb7m$afa$1@news.tpi.pl...
>
> > >
> > Podpisuje sie - juz nam zabraniaja oscypkow knoty jedne!
> >
> > Walkie
> >
>
> Dopisz do tego kszone ogory i kapuche :(
>
>
niech spadaja na drzewo (i tak je jakos dorwiemy!)
Dorota (ciagle Drzewinska zreszta po czesci, hih)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |