| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-05-18 13:07:47
Temat: a może tak kartoflakNo własnie. Może ktoś z Was ma dobry patent na kartoflaczka :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-05-18 13:21:16
Temat: Re: a może tak kartoflak
Użytkownik "Aśka" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:d6fem8$bkn$1@nemesis.news.tpi.pl...
> No własnie. Może ktoś z Was ma dobry patent na kartoflaczka :-)
A co to?
cher.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-05-18 13:43:16
Temat: Re: a może tak kartoflak
Użytkownik "bella" <b...@a...pl.usunto> napisał w wiadomości
news:d6fgeb$o3d$1@nemesis.news.tpi.pl...
> chyba cos jak placki ziemniaczane
> http://www.ping.de/schule/kleestrasse/index.htm?reze
pte2.htm~mainFrame
Mi to wygląda na babkę ziemniaczaną.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-05-18 13:47:42
Temat: Re: a może tak kartoflakUżytkownik cherokee napisał:
> Użytkownik "Aśka" <j...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:d6fem8$bkn$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>No własnie. Może ktoś z Was ma dobry patent na kartoflaczka :-)
>
>
> A co to?
chyba cos jak placki ziemniaczane
http://www.ping.de/schule/kleestrasse/index.htm?reze
pte2.htm~mainFrame
--
pozdrawiam serdecznie b.
przy odpowiedzi usuń "usunto" z mojego adresu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-05-18 13:49:24
Temat: Re: a może tak kartoflak
Użytkownik "bella" <b...@a...pl.usunto> napisał w wiadomości
news:d6fh4d$25j$1@nemesis.news.tpi.pl...
> moze być fajne :)
Dobrze zrobione pewnie jest smaczne. Ja raz robiłam babkę ziemniaczaną i w
smaku wyszła mi jak niedosmazony placek ziemniaczany, taka ciągnąca się
pyza. Może ktoś opisze, jak powinna smakować babka ziemniaczana, moze
zaryzykuję jeszcze raz.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-05-18 13:59:27
Temat: Re: a może tak kartoflakUżytkownik cherokee napisał:
> Użytkownik "bella" <b...@a...pl.usunto> napisał w wiadomości
> news:d6fgeb$o3d$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>>chyba cos jak placki ziemniaczane
>>http://www.ping.de/schule/kleestrasse/index.htm?re
zepte2.htm~mainFrame
>
>
> Mi to wygląda na babkę ziemniaczaną.
moze być fajne :)
--
pozdrawiam serdecznie b.
przy odpowiedzi usuń "usunto" z mojego adresu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-05-18 14:11:17
Temat: Re: a może tak kartoflakcherokee <c...@n...o2.pl> napisał(a):
> Dobrze zrobione pewnie jest smaczne. Ja raz robiłam babkę ziemniaczaną i w
> smaku wyszła mi jak niedosmazony placek ziemniaczany, taka ciągnąca się
> pyza. Może ktoś opisze, jak powinna smakować babka ziemniaczana, moze
> zaryzykuję jeszcze raz.
>
> cherokee
>
Właśnie zrobiłam swoją 2 babke w życiu, pierwsza wyszła taka jak Twoja i
zraziło mnie to na 20 lat :)
Teraz jest pyyyszna. jej sekret to sporo dodatków/cebula podsmażona z boczkiem
i sporo pieprzu/, a nade wszystko wysoka temperatura pieczenia, i tego zdaje
sie nam obydwu zabrakło. Babka musi być nie za gruba/niewysoka/, bo musi mieć
sporo rumianej skórki. Na taką standardową blaszkę do placka dałam ok 1,5 kg
ziemniaków, 300g boczku surowego, końcówki z wędlin wędzonych i 3 duże cebule.
Teraz właśnie zawieszam kłódkę na kuchni, bo to sie może źle dla mnie
skończyć. Ale nic to, odsmażane plastry też są smaczne, wiem bo jadłam w
gościach.
Fotki ci ne zapodam, bo ślubny aparat do pracy przechwycił, ale linka do
przepisu proszę :
http://www.wrotapodlasia.pl/pl/region/na+podaskim+st
ole/babka.htm
Zwróć uwagę na początkową temperaturę, w piecykach domowych to nie realne, ale
i 250 °C przez pół godziny - starczy. Swoją piekłam 1,5 godz , bo o połowe
mniejsza.
Pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-05-18 14:14:13
Temat: Re: a może tak kartoflak Zora <z...@N...gazeta.pl> napisał(a):
Acha, i naprawdę sporo tłuszczu, to ma prawie skwierczeć na blasze :). Z
wierzchu skropić oliwą.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-05-18 14:22:03
Temat: Re: a może tak kartoflak
Użytkownik <z...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:d6fijk$c5o$1@inews.gazeta.pl...
> Zora <z...@N...gazeta.pl> napisał(a):
>
> Acha, i naprawdę sporo tłuszczu, to ma prawie skwierczeć na blasze :). Z
> wierzchu skropić oliwą.
Dobra, dzięki, będę testować.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-05-19 09:54:34
Temat: Re: a może tak kartoflakBrzmi smakowicie i napewno tak smakuje. Szukam przepisu takiego
wypróbowanego własnie żeby nie wyszedł mi tzw. "gugiel" ale ten wygląda
wyjątkowo smakowicie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |