| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-04 17:00:37
Temat: archiwum i mieloneWitam!
proszę o adres archiwum grupy.
Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co za
niego przyrządzić. A na dodatek nie mam piekarnika :(
An
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-04 17:46:25
Temat: Re: archiwum i mieloneUżytkownik "Ania" <a...@o...pl> napisała:
> proszę o adres archiwum grupy.
http://www.google.pl/advanced_group_search?hl=pl
Wpisz to, co szukasz i nazwe grupy.
> Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co za
> niego przyrządzić.
Podstawowe danie to kotlety mielone, ale podejrzewam, ze chcialabys
tym razem zrobic cos innego...
Moze cos z przepisow z Wysokich Obcasow?
http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,24310,1115886.html
Znajdziesz tam przepis na kulki miesne, albo pulpety z miesem i kapusta
i jeszcze pare innych potraw z miesa mielonego.
Kulki mięsne
50 dag wieprzowiny (świeżo zmielonej)
bułka namoczona w mleku
2 jajka
ząbek czosnku
łyżka startej skórki z cytryny
3 łyżki startego parmezanu
ok. 15 małych pieczarek
sól, pieprz, olej
Mięso połączyć z dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, drobno pokrojonym
czosnkiem, skórką cytrynową, parmezanem, solą i pieprzem.
Całość wymieszać, aby powstała jednolita masa. Formować kulki, do środka
każdej włożyć jedną całą pieczarkę lub jej połówkę. Smażyć w głębokim oleju.
Kulki powinny mieć wielkość piłeczki do ping-ponga.
Maczanie rąk w zimnej wodzie ułatwia formowanie kulek.
Kulki smakują dobrze z ostrymi sosami.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 17:50:49
Temat: Re: archiwum i mielone
"Ania" <a...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:aslca6$g3l$1@news.tpi.pl...
> Witam!
> proszę o adres archiwum grupy.
> Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co
za
> niego przyrządzić. A na dodatek nie mam piekarnika :(
>
> An
a moze golabki, lub papryka faszerowana?
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 18:26:46
Temat: Re: archiwum i mielone
Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:aslf9v$6cd$04$1@news.t-online.com...
> a moze golabki, lub papryka faszerowana?
Bardzo pyszne i sycące pulpeciki można zrobić z farszu na gołąbki lub do
papryki faszerowanej. Formować kotleciki i obtaczać w panierce. Smażyć na
patelni na gorącym tłuszczu.
Pozdrawiam, Vicky S
(~11.06.2003)
www.republika.pl/vickys81
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-04 18:34:16
Temat: Re: archiwum i mielone
>
> Bardzo pyszne i sycące pulpeciki można zrobić z farszu na gołąbki lub do
> papryki faszerowanej. Formować kotleciki i obtaczać w panierce. Smażyć na
> patelni na gorącym tłuszczu.
>
> Pozdrawiam, Vicky S
> (~11.06.2003)
> www.republika.pl/vickys81
swietny pomysl, musze wyprobowac
Ilona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |