Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia archiwum i mielone

Grupy

Szukaj w grupach

 

archiwum i mielone

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-04 17:00:37

Temat: archiwum i mielone
Od: "Ania" <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
proszę o adres archiwum grupy.
Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co za
niego przyrządzić. A na dodatek nie mam piekarnika :(

An


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-04 17:46:25

Temat: Re: archiwum i mielone
Od: "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ania" <a...@o...pl> napisała:
> proszę o adres archiwum grupy.

http://www.google.pl/advanced_group_search?hl=pl
Wpisz to, co szukasz i nazwe grupy.

> Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co za
> niego przyrządzić.

Podstawowe danie to kotlety mielone, ale podejrzewam, ze chcialabys
tym razem zrobic cos innego...

Moze cos z przepisow z Wysokich Obcasow?
http://www2.gazeta.pl/kobieta/1,24310,1115886.html
Znajdziesz tam przepis na kulki miesne, albo pulpety z miesem i kapusta
i jeszcze pare innych potraw z miesa mielonego.

Kulki mięsne

50 dag wieprzowiny (świeżo zmielonej)
bułka namoczona w mleku
2 jajka
ząbek czosnku
łyżka startej skórki z cytryny
3 łyżki startego parmezanu
ok. 15 małych pieczarek
sól, pieprz, olej

Mięso połączyć z dokładnie odciśniętą bułką, jajkiem, drobno pokrojonym
czosnkiem, skórką cytrynową, parmezanem, solą i pieprzem.
Całość wymieszać, aby powstała jednolita masa. Formować kulki, do środka
każdej włożyć jedną całą pieczarkę lub jej połówkę. Smażyć w głębokim oleju.
Kulki powinny mieć wielkość piłeczki do ping-ponga.
Maczanie rąk w zimnej wodzie ułatwia formowanie kulek.
Kulki smakują dobrze z ostrymi sosami.

Pozdrawiam
Lilla

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-04 17:50:49

Temat: Re: archiwum i mielone
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


"Ania" <a...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:aslca6$g3l$1@news.tpi.pl...
> Witam!
> proszę o adres archiwum grupy.
> Mam pół kilograma mielonego mięsa wieprzowo-wołowego i nie mam pomysłu co
za
> niego przyrządzić. A na dodatek nie mam piekarnika :(
>
> An


a moze golabki, lub papryka faszerowana?
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-04 18:26:46

Temat: Re: archiwum i mielone
Od: "Vicky S." <v...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "I.P." <i...@g...de> napisał w wiadomości
news:aslf9v$6cd$04$1@news.t-online.com...
> a moze golabki, lub papryka faszerowana?

Bardzo pyszne i sycące pulpeciki można zrobić z farszu na gołąbki lub do
papryki faszerowanej. Formować kotleciki i obtaczać w panierce. Smażyć na
patelni na gorącym tłuszczu.

Pozdrawiam, Vicky S
(~11.06.2003)
www.republika.pl/vickys81


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-04 18:34:16

Temat: Re: archiwum i mielone
Od: "I.P." <i...@g...de> szukaj wiadomości tego autora


>
> Bardzo pyszne i sycące pulpeciki można zrobić z farszu na gołąbki lub do
> papryki faszerowanej. Formować kotleciki i obtaczać w panierce. Smażyć na
> patelni na gorącym tłuszczu.
>
> Pozdrawiam, Vicky S
> (~11.06.2003)
> www.republika.pl/vickys81
swietny pomysl, musze wyprobowac
Ilona


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Smakosze Łososia
Krajalnica do sera
Woda po parowkach
Salatka sledziowa
PESTO...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »