Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smakosze Łososia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Smakosze Łososia

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-04 16:21:33

Temat: Smakosze Łososia
Od: "marek amator" <m...@t...net> szukaj wiadomości tego autora

Pomocy!
Zgubiłem i zapomniałem przepisu na surowego łososia.
Było to mniej wiecej tak:
porcja surowego łososia pokrojona ( dobre są do tego ogony, mało ości i
tanio wychodzi) w małe kawałeczki.Zalewamy to zalewą, obsypujemy koperkiem,
mieszamy i odstawiamy na 24 godz. do lodówki. Pychota ale: Nie pamiętem z
czego robiło sie tą zalewę. POMÓŻCIE
Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-05 13:30:42

Temat: Re: Smakosze Łososia
Od: "Kamas.hw" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> porcja surowego łososia pokrojona ( dobre są do tego ogony, mało
ości i
> tanio wychodzi) w małe kawałeczki.Zalewamy to zalewą, obsypujemy
koperkiem,
> mieszamy i odstawiamy na 24 godz. do lodówki. Pychota ale: Nie
pamiętem z
> czego robiło sie tą zalewę. POMÓŻCIE
> Marek
>
Ja po prostu lekko solę

--

pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, ICQ 14539957; GG 5420750


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-05 15:14:50

Temat: Re: Smakosze Łososia
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik marek amator <m...@t...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:asla2e$3ua$...@n...tpi.pl...
> Pomocy!
> Zgubiłem i zapomniałem przepisu na surowego łososia.
> Było to mniej wiecej tak:
> porcja surowego łososia pokrojona ( dobre są do tego ogony, mało ości
i
> tanio wychodzi) w małe kawałeczki.Zalewamy to zalewą, obsypujemy
koperkiem,
> mieszamy i odstawiamy na 24 godz. do lodówki. Pychota ale: Nie
pamiętem z
> czego robiło sie tą zalewę. POMÓŻCIE
> Marek
>

Ja biorę na 100g grubej soli 150g cukru pudru i i to wystarczy na około
2 kg ryby. Po posypaniu mieszanką można posypać koperkiem i odłożyć na 2
dni( i noce) w szklanym lub stalowym naczyniu. przed spożyciem należy
spłukać dokładnie wodą, osuszyć i posmarować oliwą - nazywa się to
gravlax i jest specjałem szwedzkim

--
pozdr.Alex
"Smakoszostwo jest aktem naszej władzy sądzenia, którym
przyznajemy pierwszeństwo temu, co naszemu smakowi miłe,
nad tym, co nie ma tej zalety."
A. B. S.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Krajalnica do sera
Woda po parowkach
Salatka sledziowa
PESTO...
Kozi ser i podpuszczka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »