Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Smakosze Łososia Re: Smakosze Łososia

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Smakosze Łososia

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Smakosze Łososia
Date: Thu, 5 Dec 2002 16:14:50 +0100
Organization: SPELUNA
Lines: 29
Message-ID: <asnr6d$1bs$1@news.tpi.pl>
References: <asla2e$3ua$1@news.tpi.pl>
Reply-To: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: pf84.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1039101965 1404 217.99.203.84 (5 Dec 2002 15:26:05 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 5 Dec 2002 15:26:05 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Subject: Odp: Smakosze Łososia
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:137630
Ukryj nagłówki


Użytkownik marek amator <m...@t...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:asla2e$3ua$...@n...tpi.pl...
> Pomocy!
> Zgubiłem i zapomniałem przepisu na surowego łososia.
> Było to mniej wiecej tak:
> porcja surowego łososia pokrojona ( dobre są do tego ogony, mało ości
i
> tanio wychodzi) w małe kawałeczki.Zalewamy to zalewą, obsypujemy
koperkiem,
> mieszamy i odstawiamy na 24 godz. do lodówki. Pychota ale: Nie
pamiętem z
> czego robiło sie tą zalewę. POMÓŻCIE
> Marek
>

Ja biorę na 100g grubej soli 150g cukru pudru i i to wystarczy na około
2 kg ryby. Po posypaniu mieszanką można posypać koperkiem i odłożyć na 2
dni( i noce) w szklanym lub stalowym naczyniu. przed spożyciem należy
spłukać dokładnie wodą, osuszyć i posmarować oliwą - nazywa się to
gravlax i jest specjałem szwedzkim

--
pozdr.Alex
"Smakoszostwo jest aktem naszej władzy sądzenia, którym
przyznajemy pierwszeństwo temu, co naszemu smakowi miłe,
nad tym, co nie ma tej zalety."
A. B. S.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
NOWY: 2025-12-07 Algorytmy - komentarz [po lekturze ks.]
"Młodzieżowe Słowo Roku 2025 - głosowanie", ale bez podania znaczeń tych neologizmów
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
[polscy - przyp. JMJ] Naukowcy będą pracować nad zwiększeniem wiarygodności sztucznej inteligencji.
Reżim Talibów w Afganistanie zakazał kobietom: pracy w większości zawodów, studiowania, nauki w szkołach średnich i podstawowych!!!
Edukuję się jak używać Thunderbirda
NOWY: 2025-09-29 Alg., Strukt. Danych i Tech. Prog. - komentarz.pdf
Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Kol. sukces po polsku: polscy naukowcy przywracają życie morskim roślinom
Tak działa edukacja Putina. Już przedszkolaki śpiewają, że są gotowe skonać w boju
Medycyna - czy jej potrzebujemy?
Atak na [argentyńskie - przyp. JMJ] badaczki, które zbadały szczepionki na COVID-19
Xi Jinping: ,,Prognozy mówią, że w tym stuleciu istnieje szansa dożycia 150 lat"
Zbrodnia 3 Maja
Połowa Polek piła w ciąży. Dzieci z FASD rodzi się więcej niż z zespołem Downa i autyzmem