Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia boczek pieczony

Grupy

Szukaj w grupach

 

boczek pieczony

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-04-04 18:02:03

Temat: boczek pieczony
Od: "Marta" <s...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

podrzuccie prosze jakis sprawdzony przepis....

--
Pozdrawiam
Marta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-04-04 19:09:59

Temat: Re: boczek pieczony
Od: "Piotr Kosela" <p...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b6khbh$qsl$1@panorama.wcss.wroc.pl...
> podrzuccie prosze jakis sprawdzony przepis....

Wziąć boczek, doprawić, upiec.
Sprawdzone!
;-)

















PS. Doprawić: solą, czosnkiem i koniecznie majerankiem.
Jak dla mnie wystarczy.
--
Pzdr
Pe Ka
"Wolę być głupim z nadzieją, niż beznadziejnie mądrym"
E. "Dudek" Dziewoński

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-04 21:47:20

Temat: Re: boczek pieczony
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak) szukaj wiadomości tego autora

On Fri, 4 Apr 2003 20:02:03 +0200, "Marta" <s...@o...pl>
wrote:

>podrzuccie prosze jakis sprawdzony przepis....

A co tu za przepis potrzebny? Natrzec sola, czosnkiem i majerankiem,
poczekac, piec az miekkie bedzie - moze na koncowce podniesc
temperature zeby w srodku nie wysechl a z wierzchu chrupal...

--
Darek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-04 21:58:49

Temat: Re: boczek pieczony
Od: "Po prostu Sylwia" <g...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Dariusz K. Ladziak" <l...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:3e8dfb37.9096389@news.tpi.pl...
> On Fri, 4 Apr 2003 20:02:03 +0200, "Marta" <s...@o...pl>

> A co tu za przepis potrzebny? Natrzec sola, czosnkiem i majerankiem,



Albo zamiast majeranku - przyrządzoną z torebki Marynatę Staropolską . Pycha
!

Sylwia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-04 22:18:23

Temat: Re: boczek pieczony
Od: "Marta Skorupska" <s...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marta" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:b6khbh$qsl$1@panorama.wcss.wroc.pl...
> podrzuccie prosze jakis sprawdzony przepis....

Mój przepis na boczek pieczony, to właściwie przepis mojego taty:
Występują: boczek, kminek i czosnek.
W boczku (ale nie z boczku tylko od góry) naciąć małe głębokie kieszonki i
wepchnąć w każdą kieszonkę ćwiartkę ząbku czosnku. Takich kieszonek porobić
kilka/kilkanaście w zależności od wielkości boczku i czosnkowych upodobań.
Potem całość posypać kminkiem i do gorącego piekarnika. I uważać, żeby nie
wysechł :-)

Marta

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 08:25:47

Temat: Re: boczek pieczony
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Albo zamiast majeranku - przyrządzoną z torebki Marynatę Staropolską.
==========
Albo zamiast surowego - kupić gotowy - upieczony Boczek Staropolski.
Ewentualnie z torebki, liofilizowany. Wystarczy zalac wrzatkiem. Pycha. :-}}}

zlosliwy dla "torbaczy" waldek
==========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 08:56:53

Temat: Re: boczek pieczony
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

Piotr Kosela wrote:

> Wziąć boczek, doprawić, upiec.
> Sprawdzone!
> ;-)
>
> PS. Doprawić: solą, czosnkiem i koniecznie majerankiem.
> Jak dla mnie wystarczy.

Dorzuce niedawne "odkrycie". Zamiast czosnku - na wierzch
dac duzo cebuli, przykryc folia, piec. Boczek nabiera troszczke
innego smaku, a sama cebula jest przepyszna.

Krycha


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 09:09:26

Temat: Re: boczek pieczony
Od: a...@p...onet.pl szukaj wiadomości tego autora

> Piotr Kosela wrote:
>
> > Wziąć boczek, doprawić, upiec.
> > Sprawdzone!
> > ;-)
> >
> > PS. Doprawić: solą, czosnkiem i koniecznie majerankiem.
> > Jak dla mnie wystarczy.
>
> Dorzuce niedawne "odkrycie". Zamiast czosnku - na wierzch
> dac duzo cebuli, przykryc folia, piec. Boczek nabiera troszczke
> innego smaku, a sama cebula jest przepyszna.
>
> Krycha

Tak wlasnie zrobilam niedawno boczek, wg Twojej rady sprzed paru miesiecy (nie
wiem, czy pamietasz :)). Boczek przyprawilam, oblozylam cebula, zawinelam w
folie alu i do piekarnika. Bardzo smaczne.
Mojemu mezowi tez smakowalo, ale wg niego oczywiscie babcia robila lepszy...
Nie osmiele sie konkurowac z babcia, aczkolwiek moze da sie cos zrobic? Wg
mojego meza boczek made by babcia byl miekszy, kroil sie wrecz jak maslo. Czy
to tylko kwestia czasu pieczenia?

Pozdrawiam,
Ania

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-04-07 09:57:46

Temat: Re: boczek pieczony
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

a...@p...onet.pl wrote:

> Tak wlasnie zrobilam niedawno boczek, wg Twojej rady sprzed paru miesiecy (nie
> wiem, czy pamietasz :)).

Nie pamietam, przepraszam za powtarzanie sie. Co to ja mialam?...
Acha, dobra pamiec :-)

> Boczek przyprawilam, oblozylam cebula, zawinelam w
> folie alu i do piekarnika. Bardzo smaczne.
> Mojemu mezowi tez smakowalo, ale wg niego oczywiscie babcia robila lepszy...
> Nie osmiele sie konkurowac z babcia, aczkolwiek moze da sie cos zrobic? Wg
> mojego meza boczek made by babcia byl miekszy, kroil sie wrecz jak maslo. Czy
> to tylko kwestia czasu pieczenia?

Niezaleznie od tego, ze babci i tak byl lepszy :-) - moj tez kroi sie jak
maslo i jest mieciutki. Pieke go godzine, a czasem i 1,5 godziny.
Twardy i wyschniety moze wyjsc czasem pieczony bez przykrycia
(nie robie takiego, ale u ludzi jadlam i tak to tlumaczyli).

Krycha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Czy mnie się wydaje...
pieczeń w cieście
warząca się śmietana w zupie
zapiekanka a śmietana
Jak przyrządzić kasztany?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »