| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-04-04 15:00:22
Temat: pieczeń w cieścieposzukuję przepisu na jakieś mięsko, pieczeń, zawiniętą i pieczoną w
cieście. Kilka razy widziałam takie cudo na zdjęciach i chciałabym spróbować
w święta. Zastanawiam się tylko jakie mięso? Jakie ciasto?
jak długo do piec, i jakie potem jest w środku? i czy aby nie blade....?
pomóżcie :) pliss
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-04-04 15:39:14
Temat: Re: pieczeń w cieścieDans la news:b6k6qa$ud2$1@srv.cyf-kr.edu.pl,
Monika Janowiak <m...@p...krakow.pl> a écrit:
> poszukuję przepisu na jakieś mięsko, pieczeń, zawiniętą i pieczoną w
> cieście. Kilka razy widziałam takie cudo na zdjęciach i chciałabym
> spróbować w święta. Zastanawiam się tylko jakie mięso? Jakie ciasto?
> jak długo do piec, i jakie potem jest w środku? i czy aby nie
> blade....? pomóżcie :) pliss
Czesc
Nigdy nie robilam, ale technika ogolnie jest taka :
Pieczen wieprzowa : mieso podpiec przez godzine, potem owinac kruchym
ciastem (bez cukru oczywiscie), mieso musi sie troche ostudzic, jakies
20 minut, posmarowac jajkiem i dopiec, powiedzmy, 40 min. W ciescie
zrobic otwor.
Pieczen wolowa / krwista typu rostbeef : owinac mieso w ciasto
francuskie, piec 20-30 min. i juz.
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-04 16:55:46
Temat: Re: pieczeń w cieścieDans la news:b6k8rl$fsi$1@tem.asynchrone.net,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> a écrit:
>
> Nigdy nie robilam, ale technika ogolnie jest taka :
> Pieczen wieprzowa : mieso podpiec przez godzine, potem owinac kruchym
> ciastem (bez cukru oczywiscie), mieso musi sie troche ostudzic, jakies
> 20 minut, posmarowac jajkiem i dopiec, powiedzmy, 40 min. W ciescie
> zrobic otwor.
Aha, zapomnialam dodac : nakryc calosc kawalkiem folii aluminiowej zeby
sie nie przypalilo. Folie zdjac 15 mn. przed koncem pieczenia, zeby
ciasto sie zrumienilo
Ewcia
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-05 19:33:13
Temat: Re: pieczeń w cieście
Użytkownik "Monika Janowiak" <m...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
> poszukuję przepisu na jakieś mięsko, pieczeń, zawiniętą i pieczoną w
> cieście. Kilka razy widziałam takie cudo na zdjęciach i chciałabym
spróbować
Poszukaj na www.gazeta.pl -> kuchnia i przepis na poledwice Wellington Marty
Gessler.
Powinno byc. Jak nie, daj znac, zeskanuje przepis i Ci wysle, mam wyciety :)
Poledwica wolowa w ciescie francuskim - absolutne niebo w gebie, wbrew
pozorom latwe do wykonania.
Pozdrawiam
Magdalena
--
Lepiej miec nadzieje na wizyte Gzdacza, niz upierac sie, ze nie ma innego
Wszechswiata.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-04-07 07:42:03
Temat: Re: pieczeń w cieściebardzo wam dziękuję:)
Monika
Użytkownik "Magdalena W." <m...@c...pl> napisał w wiadomości
news:ZbGja.24156$fH1.216391@news.chello.at...
>
> Użytkownik "Monika Janowiak" <m...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
> > poszukuję przepisu na jakieś mięsko, pieczeń, zawiniętą i pieczoną w
> > cieście. Kilka razy widziałam takie cudo na zdjęciach i chciałabym
> spróbować
> Poszukaj na www.gazeta.pl -> kuchnia i przepis na poledwice Wellington
Marty
> Gessler.
> Powinno byc. Jak nie, daj znac, zeskanuje przepis i Ci wysle, mam wyciety
:)
> Poledwica wolowa w ciescie francuskim - absolutne niebo w gebie, wbrew
> pozorom latwe do wykonania.
>
>
> Pozdrawiam
> Magdalena
> --
> Lepiej miec nadzieje na wizyte Gzdacza, niz upierac sie, ze nie ma innego
> Wszechswiata.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |