« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-04 13:38:54
Temat: boczniaki w cieście piwnym...Do tego surówka i wychodzi całkiem smaczne danie obiadowe.
Kapelusze opłukać, posolić popieprzyć. W międzyczasie przygotować ciasto: 1
szkl. mąki, 1/2 szkl. piwa, 1 jajko, sól, pieprz (tak od serca ;))).
Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Kapelusze
maczać w ciecie i smazyć na oleju na rumiano.
Smacznego
--
Deuter
d...@p...onet.pl
#GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-04 14:34:36
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...hoho widze ze pan magister odzyl po wczorajszej obronie i zabiera sie ostro
do dziela ;-)))
pozdrowienia
Monika
Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjn
ych napisał:9uijus$4su$...@n...onet.pl...
> Do tego surówka i wychodzi całkiem smaczne danie obiadowe.
>
> Kapelusze opłukać, posolić popieprzyć. W międzyczasie przygotować ciasto:
1
> szkl. mąki, 1/2 szkl. piwa, 1 jajko, sól, pieprz (tak od serca ;))).
> Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Kapelusze
> maczać w ciecie i smazyć na oleju na rumiano.
>
> Smacznego
>
> --
> Deuter
> d...@p...onet.pl
> #GG: 366894
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 15:05:06
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...
Użytkownik "Monika Pietrzyba" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:9uin08$elj$1@news.tpi.pl...
> hoho widze ze pan magister odzyl po wczorajszej obronie i zabiera sie
ostro
> do dziela ;-)))
>
> pozdrowienia
> Monika
Nie samym magistrem człowiek żyje...
--
Deuter
d...@p...onet.pl
#GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 15:18:41
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...> Nie samym magistrem człowiek żyje...
>
i chwala mu za to ;-)
P.S. a tak zupelnie na marginesie to boczniaki wygladaja smakowicie i chyba
je zrobie z najblizszych dniach.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 15:25:23
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...
Użytkownik "Monika Pietrzyba" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
news:9uipjs$bk8$1@news.tpi.pl...
> > Nie samym magistrem człowiek żyje...
> >
> i chwala mu za to ;-)
> P.S. a tak zupelnie na marginesie to boczniaki wygladaja smakowicie i
chyba
> je zrobie z najblizszych dniach.
I są całkiem smaczne. A ile możliwości:
flaczki z boczniaka
pasztet z boczniaka
kotlety mielone z boczniaka
pierogi z farszem z boczniaka
itepe itede
podrawiam
--
Deuter
d...@p...onet.pl
#GG: 366894
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 15:41:57
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...> I są całkiem smaczne. A ile możliwości:
> flaczki z boczniaka
> pasztet z boczniaka
> kotlety mielone z boczniaka
> pierogi z farszem z boczniaka
>
> itepe itede
i jeszcze duszone w sosiku smietanowym :))))))
Daga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-04 15:42:24
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...
brimpke wrote:
>
> > I są całkiem smaczne. A ile możliwości:
> > flaczki z boczniaka
> > pasztet z boczniaka
> > kotlety mielone z boczniaka
> > pierogi z farszem z boczniaka
> >
> > itepe itede
>
> i jeszcze duszone w sosiku smietanowym :))))))
> Daga
i flaczki z boczniaków :)
agi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-05 06:57:30
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...Boczniaki były bardzo dobre mniam, mniam...ale przypraw rzeczywiście trzeba
sporo dosypać.
--
Pozdrowiam,
Smorfia
Użytkownik "Deuter" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9uijus$4su$1@news.onet.pl...
> Do tego surówka i wychodzi całkiem smaczne danie obiadowe.
>
> Kapelusze opłukać, posolić popieprzyć. W międzyczasie przygotować ciasto:
1
> szkl. mąki, 1/2 szkl. piwa, 1 jajko, sól, pieprz (tak od serca ;))).
> Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Kapelusze
> maczać w ciecie i smazyć na oleju na rumiano.
>
> Smacznego
>
> --
> Deuter
> d...@p...onet.pl
> #GG: 366894
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-05 09:03:54
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...czy ja musze sie glosno dopominac o przepisy czy wystarczy jak ladnie sie
usmiechne i poprosze? ;-)))
(ew. powiedz tylko ze to juz kiedys tam bylo... ;-)
pozdrowka panie magistrze
Monika
Użytkownik Deuter <d...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjn
ych napisał:9uipv9$dof$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik "Monika Pietrzyba" <m...@b...pl> napisał w wiadomości
> news:9uipjs$bk8$1@news.tpi.pl...
> > > Nie samym magistrem człowiek żyje...
> > >
> > i chwala mu za to ;-)
> > P.S. a tak zupelnie na marginesie to boczniaki wygladaja smakowicie i
> chyba
> > je zrobie z najblizszych dniach.
>
> I są całkiem smaczne. A ile możliwości:
> flaczki z boczniaka
> pasztet z boczniaka
> kotlety mielone z boczniaka
> pierogi z farszem z boczniaka
>
> itepe itede
>
> podrawiam
> --
> Deuter
> d...@p...onet.pl
> #GG: 366894
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-05 12:09:14
Temat: Re: boczniaki w cieście piwnym...Użytkownik "Deuter" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9uijus$4su$1@news.onet.pl...
> Do tego surówka i wychodzi całkiem smaczne danie obiadowe.
> Kapelusze opłukać, posolić popieprzyć. W międzyczasie przygotować ciasto:
1
> szkl. mąki, 1/2 szkl. piwa, 1 jajko, sól, pieprz (tak od serca ;))).
> Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Kapelusze
> maczać w ciecie i smazyć na oleju na rumiano.
> Smacznego
czy probowales tego przepisu zamieniajac boczniaki na inne grzyby?
np. kapelusze podgrzybkow, borowikow (swieze) lub suszone namoczone i
podgotowane?
skrzacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |