| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-13 13:44:23
Temat: cappuccino - jakie mlekoKupiłem ekspres i pojawiły się problemy ze spienianiem mleka. Proszę o rady:
jakiego mleka używać, jakiego naczynia, w jaki sposób przeprowadzać tę
operację.
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-13 15:09:02
Temat: Re: cappuccino - jakie mlekojbrzoz wrote:
> Kupiłem ekspres i pojawiły się problemy ze spienianiem mleka. Proszę o
> rady: jakiego mleka używać, jakiego naczynia, w jaki sposób przeprowadzać
> tę operację.
>
> Jurek
nie za tluste (najlepiej 1.5%) i swieze. A jak to robic? W jednej rece
trzymasz naczynie z mlekiem (ja mam metalowy kubek z dziubkiem). Druga reka
naciskasz przycisk pompki a trzecia odkrecasz zawor. Czekasz, az woda
przestanie sie lac (czwarta reka trzymasz szmateczke w pogotowiu) i para
bucha. Wtedy trabe do naczyna z mlekiem (tak pol napelnione) i mieszasz.
Przelykasz przeklenstwo, bo ci para skore poparzyla i cierpisz, az mleko
bedzie spienione, a ty nie. Wot i gotowe
Waldek
nadal bezogonkowiec
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |