Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia cappuccino - jakie mleko

Grupy

Szukaj w grupach

 

cappuccino - jakie mleko

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-13 13:44:23

Temat: cappuccino - jakie mleko
Od: "jbrzoz" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Kupiłem ekspres i pojawiły się problemy ze spienianiem mleka. Proszę o rady:
jakiego mleka używać, jakiego naczynia, w jaki sposób przeprowadzać tę
operację.

Jurek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-13 15:09:02

Temat: Re: cappuccino - jakie mleko
Od: JA <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora

jbrzoz wrote:

> Kupiłem ekspres i pojawiły się problemy ze spienianiem mleka. Proszę o
> rady: jakiego mleka używać, jakiego naczynia, w jaki sposób przeprowadzać
> tę operację.
>
> Jurek

nie za tluste (najlepiej 1.5%) i swieze. A jak to robic? W jednej rece
trzymasz naczynie z mlekiem (ja mam metalowy kubek z dziubkiem). Druga reka
naciskasz przycisk pompki a trzecia odkrecasz zawor. Czekasz, az woda
przestanie sie lac (czwarta reka trzymasz szmateczke w pogotowiu) i para
bucha. Wtedy trabe do naczyna z mlekiem (tak pol napelnione) i mieszasz.
Przelykasz przeklenstwo, bo ci para skore poparzyla i cierpisz, az mleko
bedzie spienione, a ty nie. Wot i gotowe

Waldek
nadal bezogonkowiec

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ROSÓŁ UGOTOWANY.
risotto wujka jujka
Re: biszkoptowe pomysły
niby szarlotka
Jak długo gotować rosół?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »