« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2016-04-17 00:01:12
Temat: ciastko amerykanCiastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2016-04-17 02:54:55
Temat: Re: ciastko amerykanDnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
Tak.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2016-04-17 22:31:10
Temat: Re: ciastko amerykan
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>
>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>
> Tak.
Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2016-04-17 23:34:27
Temat: Re: ciastko amerykanDnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>
>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>
>> Tak.
>
> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
"oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
superoryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2016-04-17 23:37:36
Temat: Re: ciastko amerykanDnia Sun, 17 Apr 2016 23:34:27 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>>
>>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>>
>>> Tak.
>>
>> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
>
> Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
> się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
> "oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
> raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
> super
nie
> oryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
> poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
j.w.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2016-04-19 21:20:15
Temat: Re: ciastko amerykanW dniu 2016-04-17 o 23:37, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 17 Apr 2016 23:34:27 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>>>
>>>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>>>
>>>> Tak.
>>>
>>> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
>>
>> Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
>> się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
>> "oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
>> raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
>> super
>
> nie
>
>> oryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
>> poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
>
> j.w.
>
Przestań się wymądrzać i daj mu tę recepturę :)
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2016-04-19 21:29:33
Temat: Re: ciastko amerykanDnia Tue, 19 Apr 2016 21:20:15 +0200, wolim napisał(a):
> W dniu 2016-04-17 o 23:37, Ikselka pisze:
>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 23:34:27 +0200, Ikselka napisał(a):
>>
>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>>>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>>>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>>>>
>>>>> Tak.
>>>>
>>>> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
>>>
>>> Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
>>> się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
>>> "oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
>>> raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
>>> super
>>
>> nie
>>
>>> oryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
>>> poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
>>
>> j.w.
>>
>
> Przestań się wymądrzać i daj mu tę recepturę :)
>
Skoro chce "oryginału", to znaczy, że przepis ma 3-]
Ja nie mam własnego. A czy to "oryginał", czy nie, to mi akurat zwisa -
byle mi smakowało.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2016-04-19 21:38:04
Temat: Re: ciastko amerykanDnia Tue, 19 Apr 2016 21:29:33 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Tue, 19 Apr 2016 21:20:15 +0200, wolim napisał(a):
>
>> W dniu 2016-04-17 o 23:37, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 23:34:27 +0200, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>>>>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>>>>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>>>>>
>>>>>> Tak.
>>>>>
>>>>> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
>>>>
>>>> Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
>>>> się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
>>>> "oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
>>>> raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
>>>> super
>>>
>>> nie
>>>
>>>> oryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
>>>> poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
>>>
>>> j.w.
>>>
>>
>> Przestań się wymądrzać i daj mu tę recepturę :)
>>
>
> Skoro chce "oryginału", to znaczy, że przepis ma 3-]
> Ja nie mam własnego. A czy to "oryginał", czy nie, to mi akurat zwisa -
> byle mi smakowało.
Zresztą wymaganie "oryginału" w przepisie na coś, co z istoty swej w
składzie ma cztery składniki na krzyż...
Ja robiłam wg tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/post/amerykany
PS. I proszę mnie aż do lata o ciastka nie wypytywać już, bo się
ODCHUDZAM!!!
3-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2016-04-19 21:38:58
Temat: Re: ciastko amerykanW dniu 2016-04-19 o 21:29, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 19 Apr 2016 21:20:15 +0200, wolim napisał(a):
>
>> W dniu 2016-04-17 o 23:37, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 23:34:27 +0200, Ikselka napisał(a):
>>>
>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 22:31:10 +0200, raczek napisał(a):
>>>>
>>>>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>> news:16jhi8ccdzprq.1hgor0aassexi.dlg@40tude.net...
>>>>>> Dnia Sun, 17 Apr 2016 00:01:12 +0200, raczek napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>> Ciastko pieczone na amoniaku zamiast proszku,
>>>>>>> przypominające wielki biszkopt, posmarowany lukrem po płaskiej stronie.
>>>>>>> Skąd się wzięła ta nazwa? W Ameryce jedzą takie coś?
>>>>>>
>>>>>> Tak.
>>>>>
>>>>> Jakiś link do oryginalnego "recipe"?
>>>>
>>>> Co znaczy "oryginalnego"? - przy takim obostrzającym dictum z góry obawiam
>>>> się, że żaden podany Ci "recipe" nie zaspokoi Twych wymagań co do owej
>>>> "oryginalności". Od czasów odkrycia Ameryki składniki tych ciastek są
>>>> raczej stałe, co, jak myślę, od tamtych czasów nie pozwala(ło) na jakieś
>>>> super
>>>
>>> nie
>>>
>>>> oryginalne szaleństwa w kwestii jakości tego wypieku, więc raczej nie
>>>> poważę się na merytoryczne wykopaliska ab ovo 333333-]
>>>
>>> j.w.
>>>
>>
>> Przestań się wymądrzać i daj mu tę recepturę :)
>>
>
> Skoro chce "oryginału", to znaczy, że przepis ma 3-]
> Ja nie mam własnego. A czy to "oryginał", czy nie, to mi akurat zwisa -
> byle mi smakowało.
>
No to przestań kokietować i daj ten przepis. Jak kolega nie skorzysta,
to przynajmniej grupa będzie kontent. Coś tu się w końcu ruszy w temacie.
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2016-04-19 21:41:34
Temat: Re: ciastko amerykanW dniu 2016-04-19 o 21:38, Ikselka pisze:
> PS. I proszę mnie aż do lata o ciastka nie wypytywać już, bo się
> ODCHUDZAM!!!
Znaczy się nie jesz, czy nie robisz? :)
Pozdrawiam,
MW
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |