| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-24 14:24:22
Temat: ciasto francuskieBardzo prosze o przepis na prawdziwe ciasto francuskie, tak, abym nie
musiała cały czas kupowac mrożonego.
Dziękuje Sesa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-24 15:09:09
Temat: Re: ciasto francuskie
----- Original Message -----
From: "SESA" <s...@t...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 24, 2002 4:24 PM
Subject: ciasto francuskie
> Bardzo prosze o przepis na prawdziwe ciasto francuskie, tak, abym nie
> musiała cały czas kupowac mrożonego.
> Dziękuje Sesa
>
tutaj jest przepis:
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5475.htm
(tym nadzieniem krabowym sie nie przejmuj - przepis na ciasto jest istotny)
to pracochlonne ciasto, nie wiem,czy bardziej jednak sie nie oplaca kupowac
mrozonego (zalezy, co ci drozsze: pieniadze czy czas ;-)
Herbatka efemeryczna
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-24 19:27:17
Temat: Re: ciasto francuskieUżytkownik "Herbatka" <b...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:004401c24b80$02670c00$0200a8c0@tea...
>
> ----- Original Message -----
> From: "SESA" <s...@t...pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Saturday, August 24, 2002 4:24 PM
> Subject: ciasto francuskie
>
>
> > Bardzo prosze o przepis na prawdziwe ciasto francuskie, tak, abym nie
> > musiała cały czas kupowac mrożonego.
> > Dziękuje Sesa
> >
> tutaj jest przepis:
> http://www.kuchnia.3miasto.pl/5475.htm
> (tym nadzieniem krabowym sie nie przejmuj - przepis na ciasto jest
istotny)
> to pracochlonne ciasto, nie wiem,czy bardziej jednak sie nie oplaca
kupowac
> mrozonego (zalezy, co ci drozsze: pieniadze czy czas ;-)
> Herbatka efemeryczna
Z pracochlonnoscia sie nie zgodze do konca (z technika juz bardziej, ale bez
przesady, dobre tarty robi mi sie trudniej ...). Takie ciasto wymaga przerw
w walkowaniu, wiec fajnie sie je robi podczas innych prac - robic wylacznie
je to troche bez sensu, chyba ze z przerwami na ksiazke :))) I sprobuj
dostac cos co bywa nazywane "suchym maslem" bo zwykle lubi sie rozlazic (a
co najmniej bardzo solidnie schlodz).
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |