| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-17 11:22:05
Temat: co z selera naciowegoWitajcie,
jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
Czekam na wasze propozycje
pozdrawiam
Sylwia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-17 12:20:48
Temat: Re: co z selera naciowego
Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:ec1jfg$t3l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
> Czekam na wasze propozycje
> pozdrawiam
> Sylwia
Mój tatko robi dobrą potrawę, On to nazywa "babką perską", do zielonego
selera dorzuca jeszcze mnóstwo innej zieleniny ( pietruszka, sałata,
bazylia, szczypiorek), jajka, mąkę i oliwę do związania . Pomidory na
wierzch, zapieka . Jemy polaną sosem zrobionym ze śmietay lub jogurtu z
koperkiem i czosnkiem .
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-17 12:37:48
Temat: Re: co z selera naciowegoUżytkownik "Madzik" <i...@w...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:ec1mv1$hms$1@news.wp.pl...
> Mój tatko robi dobrą potrawę, On to nazywa "babką perską", do zielonego
> selera dorzuca jeszcze mnóstwo innej zieleniny ( pietruszka, sałata,
> bazylia, szczypiorek), jajka, mąkę i oliwę do związania . Pomidory na
> wierzch, zapieka . Jemy polaną sosem zrobionym ze śmietay lub jogurtu z
> koperkiem i czosnkiem .
A jakieś przyblizone proporcje?
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-17 13:05:30
Temat: Re: co z selera naciowego
Użytkownik "Akulka" <s...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ec1nuo$m7p$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Madzik" <i...@w...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
> news:ec1mv1$hms$1@news.wp.pl...
>> Mój tatko robi dobrą potrawę, On to nazywa "babką perską", do zielonego
>> selera dorzuca jeszcze mnóstwo innej zieleniny ( pietruszka, sałata,
>> bazylia, szczypiorek), jajka, mąkę i oliwę do związania . Pomidory na
>> wierzch, zapieka . Jemy polaną sosem zrobionym ze śmietay lub jogurtu z
>> koperkiem i czosnkiem .
>
> A jakieś przyblizone proporcje?
>
Już, już....
- 3 głowy sałaty, 2 pęczki pietruszki (listki), 1 pęk selera (liście) , 1
por, łodyżki z koperku, wszystko drobno pokroić, wymieszać, posolić, wciąż
mieszając polać zieleninę 3-4 łyżkami wrzącego oleju, przesiać na to 3-4
łyżki mąki również cały czas mieszając .
- 4 jajka ( tyle jajek ile osób), 1/4 szklanki mleka, 4 łyżki mąki, pieprz,
cuury, bazylia, sól - wszystko zmiksować i polać tym zieleninę .
- wrzucić masę na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, na wierzchu
ułożyć plastry pomidorów, piec około godziny, zalezy od pieca, u nas to tak
wychodziło 45-55 minut, powinno się zrumienić i bedzie widać po pomidorach
;)
- sos do polania : 2 duże ząbki czosnku, rozgniecione i wysolone, śmietana +
jogurt, posiekany koperek ( łodyżki poszły do babki), szczypta soli . Co do
sosu to już jak i ile kto woli ;) oczywiście polewamy już na talerzach ;) .
smacznego
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-17 13:11:36
Temat: Re: co z selera naciowegoahh, zapomniałam dodać że porem należy zająć się w pierwszej kolejności,
najpierw pokroić i nasolić, żeby troszkę poleżał i zmiekł . I oczywiśćie
cała zielenina musi być umyta i porządnie osuszona .
Sorry za to dodawania postów, ale konsultacje co do przepisu odbyły się na
telefon ;)
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-08-17 13:13:31
Temat: Re: co z selera naciowegoUżytkownik "Madzik" <i...@w...WYTNIJ.pl> napisał w wiadomości
news:ec1pua$j8n$1@news.wp.pl...
> Sorry za to dodawania postów, ale konsultacje co do przepisu odbyły się na
> telefon ;)
Nic nie szkodzi i serdeczne dzieki ;-)
Pozdrawiam,
Akulka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-08-18 08:32:23
Temat: Re: co z selera naciowego
Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:ec1jfg$t3l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
> Czekam na wasze propozycje
> pozdrawiam
> Sylwia
>
Witam. Kroję na drobno i z dość dużą ilością czosnku podsmażam na oliwie aż
będzie miękie(posolić do smaku).
Jemy to jako dodatek do mięsa.
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-08-18 09:54:58
Temat: Re: co z selera naciowego
Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
news:ec1jfg$t3l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witajcie,
> jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
> Czekam na wasze propozycje
> pozdrawiam
> Sylwia
>
>
do wysokiej szklanki wrzucić 2-3 kostki lodu..wlać kieliszek dobze zmrozonej
czystej wódeczki..resztęuzupełnic sokiem pomidorowym...na wierzch nasypac
szczypte soli i dodac parę kropelek tabasco...na koniec wsaczic do szklanki
jedna łodyzke selera naciowego którego sie uzywa do mieszania koktajlu ortaz
do zagryzania...
Smacznego
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-08-18 10:31:53
Temat: Re: co z selera naciowego
Użytkownik "Skokasia" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ec3tur$bjn$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w wiadomości
> news:ec1jfg$t3l$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Witajcie,
> > jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
> > Czekam na wasze propozycje
> > pozdrawiam
> > Sylwia
> >
> Witam. Kroję na drobno i z dość dużą ilością czosnku podsmażam na oliwie
aż
> będzie miękie(posolić do smaku).
> Jemy to jako dodatek do mięsa.
...o takie przepisy mi się podobają
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-08-18 10:34:02
Temat: Re: co z selera naciowego
"Syla" <s...@x...pl> wrote in message
news:ec44pb$bbg$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Skokasia" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:ec3tur$bjn$1@news.onet.pl...
>>
>> Użytkownik "Syla" <s...@x...pl> napisał w
>> wiadomości
>> news:ec1jfg$t3l$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Witajcie,
>> > jakie potrawy polecacie z tego warzywka.
>> > Czekam na wasze propozycje
>> > pozdrawiam
>> > Sylwia
>> >
>> Witam. Kroję na drobno i z dość dużą ilością czosnku podsmażam na oliwie
> aż
>> będzie miękie(posolić do smaku).
>> Jemy to jako dodatek do mięsa.
>
> ...o takie przepisy mi się podobają
Można wkroić do zupy.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |