« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-16 11:12:12
Temat: czaberwitajcie
:)
wlasnie probowalem znalesc cos w sieci na temat czabru
niestety cos dzieje sie chyba z siecia
wiekszosc wyszukiwarek nie chce "zaskoczyc"
a te ktore dzialaja nic sensownego nie pokazuja
:)
moj czaber ledwo odbil od ziemi ( okolo 15-17 cm)
a juz zbiera sie jemu na kwitnienie
:(
chcialbym sie dowiedziec
czy da sie go odmladzic scinajac przy ziemi
?
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2002-07-16 14:03:36
Temat: Re: czaber> moj czaber ledwo odbil od ziemi ( okolo 15-17 cm)
> a juz zbiera sie jemu na kwitnienie
I tak już będzie az do paxdziernika.
> chcialbym sie dowiedziec
> czy da sie go odmladzic scinajac przy ziemi
Ścinaj ok. 10 cm nad ziemią w całym okresie wegetacyjnym.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2002-07-17 07:30:48
Temat: czaber i inne ziola
----- Original Message -----
From: "Jerzy" <0...@m...pl>
> > moj czaber ledwo odbil od ziemi ( okolo 15-17 cm)
> > a juz zbiera sie jemu na kwitnienie
>
> I tak już będzie az do paxdziernika.
>
> > chcialbym sie dowiedziec
> > czy da sie go odmladzic scinajac przy ziemi
>
> Ścinaj ok. 10 cm nad ziemią w całym okresie wegetacyjnym.
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
:)
tx
:)
wieczorem siec sie odblokowala i troche poczytalem
:)
mam jeszcze jedno pyanie
na pograniczu pl.rec.kuchnia coprawda ale mysle
ze mieszczace sie rowniez w ramach pl.rec.ogrody
:)
otoz chcialbym sie dowiedziec
jak oprocz suszenia przerabiacie biezaca nadprodukcje ziol
?
gdzies kiedys slyszalem o robieniu z lisci ziol takich niby "past"
z oliwa z oliwek
?
zapomnialem niestety jak to sie nazywalo
i nie moge znalesc jak to sie robi
:((((
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2002-07-17 09:01:04
Temat: Re: czaber i inne ziola
----- Original Message -----
From: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl>
> gdzies kiedys slyszalem o robieniu z lisci ziol takich niby "past"
> z oliwa z oliwek
> ?
> zapomnialem niestety jak to sie nazywalo
> i nie moge znalesc jak to sie robi
Wyplukane i osaczane liscie np tymianku czy bazyli (w przypadku bazylii
rowniez miekkie lodygi) miksujesz z dodatkiem (wg mnie sporym) czosnku.
Dodajesz troche oliwy i masz wspanialy sos
Tomek
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2002-08-09 11:41:31
Temat: Re: czaber i inne ziola
----- Original Message -----
From: "Tomasz Łukowski " <t...@i...pl>
> > gdzies kiedys slyszalem o robieniu z lisci ziol takich niby "past"
> > z oliwa z oliwek
> > ?
> > zapomnialem niestety jak to sie nazywalo
> > i nie moge znalesc jak to sie robi
> Wyplukane i osaczane liscie np tymianku czy bazyli (w przypadku bazylii
> rowniez miekkie lodygi) miksujesz z dodatkiem (wg mnie sporym) czosnku.
> Dodajesz troche oliwy i masz wspanialy sos
> Tomek
>
dopiero wczoraj zrobilem te paste
i choc tylko z pietruszki naciowej (z czosnkiem )
ale jest to naprawde cos bardzo smacznego
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |