« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-25 09:08:28
Temat: czy kurki, to takie grzyby...... które można jeść kilka razy w kółko?
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-25 09:31:43
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...Użytkownik "minerwa" <m...@w...pl> napisała:
> ... które można jeść kilka razy w kółko?
Lepiej byloby, gdyby zatrzymaly sie w zoladku juz po pierwszym
zjedzeniu ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 10:42:35
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...Przestan! ;-)
Wlasnie leza w kuchni i bede je zaraz gotowac i mam nadzieje je tylko raz
jesc. Zdam relacje wieczorem jakie byly, bo robie to pierwszy raz w zyciu.
Naprawde Minerwa, nie moglas lepszego momentu na to pytanie wybrac.
Monika
"minerwa" <m...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bfqs42$923$1@nemesis.news.tpi.pl...
> ... które można jeść kilka razy w kółko?
> minerwa
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 10:52:28
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...
Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w wiadomosci
news:bfr15m$f2b$02$1@news.t-online.com...
> Przestan! ;-)
> Wlasnie leza w kuchni i bede je zaraz gotowac i mam nadzieje je tylko raz
> jesc. Zdam relacje wieczorem jakie byly, bo robie to pierwszy raz w zyciu.
> Naprawde Minerwa, nie moglas lepszego momentu na to pytanie wybrac.
Wybacz ten niezbyt stosowny zart.
minerwa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-25 13:46:23
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...
> ... które można jeść kilka razy w kółko?
>
No cóż, kurka, grzybek bardzo smaczny, ale baardzo trudno strawny.
Właściwie przelatuje przez przewód pokarmowy bez większych strat.
--
--
pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński
Gdańsk; GG 5420750
www.marusinski.prv.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 01:05:34
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...Byly baaardzo smaczne! Kurki z cebulka w sosie z czerwonym winem i creme
fraiche, podawane w creps. Poniewaz pani na targu dawala za darmo
pietruszke, przez co o to danie wzbogacilam. Bardzo "samczne, pyszne" _
slowa meza.
Polecam kurki!
Monika
"minerwa" <m...@w...pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bfr267$k7q$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Monika Biermann" <m...@g...de> napisal w
wiadomosci
> news:bfr15m$f2b$02$1@news.t-online.com...
> > Przestan! ;-)
> > Wlasnie leza w kuchni i bede je zaraz gotowac i mam nadzieje je tylko
raz
> > jesc. Zdam relacje wieczorem jakie byly, bo robie to pierwszy raz w
zyciu.
> > Naprawde Minerwa, nie moglas lepszego momentu na to pytanie wybrac.
> Wybacz ten niezbyt stosowny zart.
> minerwa
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-26 22:09:28
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...> Byly baaardzo smaczne! Kurki z cebulka w sosie z czerwonym winem i creme
> fraiche, podawane w creps. Poniewaz pani na targu dawala za darmo
> pietruszke, przez co o to danie wzbogacilam. Bardzo "samczne, pyszne" _
> slowa meza.
>
> Polecam kurki!
>
> Monika
>
W czym podawane? I skąd wzięłaś w Polsce creme fraiche? Chyba, że to nie w
Polsce... ale wtedy skąd wzięłabyś kurki? Nie bądź taka tajemnicza, puść farbę,
jak te kurki spreparowałaś? :---------------)
Pozdrawiam
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-27 09:13:46
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...Ok, zyje. Wczoraj nie mial czasu tu zajrzec, wiec dzis pisze.
Mieszkam w Niemaczech, wiec nie bylo problemu z creme fraiche. Kurki kupilam
na targu, 1,80 Euro za 100 gram, w twarz sobie pluje, ze nie kupilam ich w
Polsce gdy dwa tygodnie temu tam bylam.
Przepis: 200-300 g kurek, 1 dl czerwonego wina, 200 g creme
fraiche(wlasciwie creme double, ale nie bylo), 4-6 cebukli (te takie bardzo
mlode, chyba dymki), szczypiorek, maslo, sol, pieprz.
Oczszczone kurki usmazyc na lyzce masla i ciagle przy tym mieszac, po kilku
minutach dodac pokrojona cebule, pozniej wino i zagotowac, nastepnie creme
fraiche i gotujac zredukowac do polowy. Na koncu doprawic pieprzem i sola.
z 200 ml mleka, 100 g maki, 2 jaj (ja dalam jedno) i masla (ok. 1-2 lyzki
roztopic) zrobic ciasto na crepes. Patelnie posmarowac olejem i robic
cieniutkie nalesniki. Niby mialy wyjsc z tego dwa, ale nie mam az tak duzej
patelni.
Na polowie tego crepec nalozyc kurek w sosie, posypac szczypiorkiem i
przykryc droga polowka crepes.
Monika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-27 22:14:17
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...> Ok, zyje. Wczoraj nie mial czasu tu zajrzec, wiec dzis pisze.
> Mieszkam w Niemaczech, wiec nie bylo problemu z creme fraiche. Kurki kupilam
> na targu, 1,80 Euro za 100 gram, w twarz sobie pluje, ze nie kupilam ich w
> Polsce gdy dwa tygodnie temu tam bylam.
> Przepis: 200-300 g kurek, 1 dl czerwonego wina, 200 g creme
> fraiche(wlasciwie creme double, ale nie bylo), 4-6 cebukli (te takie bardzo
> mlode, chyba dymki), szczypiorek, maslo, sol, pieprz.
> Oczszczone kurki usmazyc na lyzce masla i ciagle przy tym mieszac, po kilku
> minutach dodac pokrojona cebule, pozniej wino i zagotowac, nastepnie creme
> fraiche i gotujac zredukowac do polowy. Na koncu doprawic pieprzem i sola.
> z 200 ml mleka, 100 g maki, 2 jaj (ja dalam jedno) i masla (ok. 1-2 lyzki
> roztopic) zrobic ciasto na crepes. Patelnie posmarowac olejem i robic
> cieniutkie nalesniki. Niby mialy wyjsc z tego dwa, ale nie mam az tak duzej
> patelni.
> Na polowie tego crepec nalozyc kurek w sosie, posypac szczypiorkiem i
> przykryc droga polowka crepes.
>
> Monika
>
>
Dzięki!
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-28 08:16:07
Temat: Re: czy kurki, to takie grzyby...
Monika Biermann:
> Ok, zyje. Wczoraj nie mial czasu tu zajrzec, wiec dzis pisze.
> Mieszkam w Niemaczech, wiec nie bylo problemu z creme fraiche. Kurki kupilam
> na targu, 1,80 Euro za 100 gram, w twarz sobie pluje, ze nie kupilam ich w
> Polsce gdy dwa tygodnie temu tam bylam.
a gdzie to tak drogo? Ja kupowałem po 10EUR za kg.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |