Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: a...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy kurki, to takie grzyby...
Date: 28 Jul 2003 00:14:17 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <3...@n...onet.pl>
References: <bg04n0$ee0$02$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1059344057 7421 192.168.240.245 (27 Jul 2003 22:14:17 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Jul 2003 22:14:17 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 62.87.139.135, 213.180.130.13
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:166733
Ukryj nagłówki
> Ok, zyje. Wczoraj nie mial czasu tu zajrzec, wiec dzis pisze.
> Mieszkam w Niemaczech, wiec nie bylo problemu z creme fraiche. Kurki kupilam
> na targu, 1,80 Euro za 100 gram, w twarz sobie pluje, ze nie kupilam ich w
> Polsce gdy dwa tygodnie temu tam bylam.
> Przepis: 200-300 g kurek, 1 dl czerwonego wina, 200 g creme
> fraiche(wlasciwie creme double, ale nie bylo), 4-6 cebukli (te takie bardzo
> mlode, chyba dymki), szczypiorek, maslo, sol, pieprz.
> Oczszczone kurki usmazyc na lyzce masla i ciagle przy tym mieszac, po kilku
> minutach dodac pokrojona cebule, pozniej wino i zagotowac, nastepnie creme
> fraiche i gotujac zredukowac do polowy. Na koncu doprawic pieprzem i sola.
> z 200 ml mleka, 100 g maki, 2 jaj (ja dalam jedno) i masla (ok. 1-2 lyzki
> roztopic) zrobic ciasto na crepes. Patelnie posmarowac olejem i robic
> cieniutkie nalesniki. Niby mialy wyjsc z tego dwa, ale nie mam az tak duzej
> patelni.
> Na polowie tego crepec nalozyc kurek w sosie, posypac szczypiorkiem i
> przykryc droga polowka crepes.
>
> Monika
>
>
Dzięki!
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|