Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy kurki, to takie grzyby... Re: czy kurki, to takie grzyby...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: czy kurki, to takie grzyby...

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!newsfeed01.sul.t-online.de!newsmm00.sul.t-online.com
!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: czy kurki, to takie grzyby...
Date: Sun, 27 Jul 2003 11:13:46 +0200
Organization: T-Online
Lines: 20
Message-ID: <bg04n0$ee0$02$1@news.t-online.com>
References: <bfsjno$u2f$06$1@news.t-online.com>
<2...@n...onet.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1059296800 02 14784 Usk-VZnbSrY4bu 030727 09:06:40
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: VPsYdqZQQeGcbNqBjXCffp2CWI1Q4zEnrOQJSU0osAtNv6Zo118Zs1
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:166621
Ukryj nagłówki

Ok, zyje. Wczoraj nie mial czasu tu zajrzec, wiec dzis pisze.
Mieszkam w Niemaczech, wiec nie bylo problemu z creme fraiche. Kurki kupilam
na targu, 1,80 Euro za 100 gram, w twarz sobie pluje, ze nie kupilam ich w
Polsce gdy dwa tygodnie temu tam bylam.
Przepis: 200-300 g kurek, 1 dl czerwonego wina, 200 g creme
fraiche(wlasciwie creme double, ale nie bylo), 4-6 cebukli (te takie bardzo
mlode, chyba dymki), szczypiorek, maslo, sol, pieprz.
Oczszczone kurki usmazyc na lyzce masla i ciagle przy tym mieszac, po kilku
minutach dodac pokrojona cebule, pozniej wino i zagotowac, nastepnie creme
fraiche i gotujac zredukowac do polowy. Na koncu doprawic pieprzem i sola.
z 200 ml mleka, 100 g maki, 2 jaj (ja dalam jedno) i masla (ok. 1-2 lyzki
roztopic) zrobic ciasto na crepes. Patelnie posmarowac olejem i robic
cieniutkie nalesniki. Niby mialy wyjsc z tego dwa, ale nie mam az tak duzej
patelni.
Na polowie tego crepec nalozyc kurek w sosie, posypac szczypiorkiem i
przykryc droga polowka crepes.

Monika


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.07 a...@p...onet.pl
28.07 Waldemar Krzok
28.07 Monika Biermann
29.07 Waldemar Krzok
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?