Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia "danie na kolanie"

Grupy

Szukaj w grupach

 

"danie na kolanie"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-04-23 14:25:18

Temat: "danie na kolanie"
Od: "katiusza" <k...@w...ww> szukaj wiadomości tego autora

Pierś kurzęcą kroję na kawałki, do tego sól, pieprz, ząbki czosnku, zioła do
drobiu "Kamisa", sos sojowy lub maggi. Wszystko odnośnie wyobraźni smaku.I
na jakiś czas do lodówki.
Potem na mocno rozgrzanym oleju smażę.
Potem podduszam, dla sosu.
W międzyczasie gotuję rurki Lubelli. A potem. do sosu smietanę i redukuję. A
potem wszystko razem zjadam. Zastanawiam się nad dodatkiem...???
katiusza

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-04-23 14:35:26

Temat: Re:
Od: "Reniaszka " <r...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

katiusza <k...@w...ww> napisał(a):

> Pierś kurzęcą kroję na kawałki, do tego sól, pieprz, ząbki czosnku, zioła
do
> drobiu "Kamisa", sos sojowy lub maggi. Wszystko odnośnie wyobraźni smaku.I
> na jakiś czas do lodówki.
> Potem na mocno rozgrzanym oleju smażę.

Mala osobista wariacja w/w przepisu katiuszy.
A potem do tego usmazonego miesa (bez maggi ale z sosem sojowym) dodaje
mrozone warzywa na patelnie Horteksu (te z ziolami), przesmazam, lekko
podlewam woda, dusze 5 ,7 minut, dosmaczam sola, pieprzem, papryka,tymi
ziolami z mrozonki i wrzucam ugotowany ryz. Mieszam wszytko i juz.

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kopytka, leniwe, kluski śląskie
czy sie rozni ricotta od mascapone?
Mrozonki a gotowanie na parze
jak upiec soczysty schab?
Zupa cebulowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »