« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-04-23 14:25:18
Temat: "danie na kolanie"Pierś kurzęcą kroję na kawałki, do tego sól, pieprz, ząbki czosnku, zioła do
drobiu "Kamisa", sos sojowy lub maggi. Wszystko odnośnie wyobraźni smaku.I
na jakiś czas do lodówki.
Potem na mocno rozgrzanym oleju smażę.
Potem podduszam, dla sosu.
W międzyczasie gotuję rurki Lubelli. A potem. do sosu smietanę i redukuję. A
potem wszystko razem zjadam. Zastanawiam się nad dodatkiem...???
katiusza
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-04-23 14:35:26
Temat: Re:katiusza <k...@w...ww> napisał(a):
> Pierś kurzęcą kroję na kawałki, do tego sól, pieprz, ząbki czosnku, zioła
do
> drobiu "Kamisa", sos sojowy lub maggi. Wszystko odnośnie wyobraźni smaku.I
> na jakiś czas do lodówki.
> Potem na mocno rozgrzanym oleju smażę.
Mala osobista wariacja w/w przepisu katiuszy.
A potem do tego usmazonego miesa (bez maggi ale z sosem sojowym) dodaje
mrozone warzywa na patelnie Horteksu (te z ziolami), przesmazam, lekko
podlewam woda, dusze 5 ,7 minut, dosmaczam sola, pieprzem, papryka,tymi
ziolami z mrozonki i wrzucam ugotowany ryz. Mieszam wszytko i juz.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |