Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dipy (pasty) z soczewicą

Grupy

Szukaj w grupach

 

dipy (pasty) z soczewicą

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-04-26 19:01:39

Temat: dipy (pasty) z soczewicą
Od: a...@p...onet.pl (aneta bg) szukaj wiadomości tego autora

Cześć!
Podzielam sie dwoma nastepnymi przepisami (moje wlasne, autorskie)
* dip z soczewicy z pieczarkami (wlasciwie to pasta)
ugotowana czerwona (i tylko taka) soczewica - bo zielona wyglada brzydko
pieczarki drobno pokrojone w kostke
cebula takze pokrojona
olej np sojowy
smietana
sol, pieprz, natka pietruszki (troche kurkumy lub curry dla koloru)
Pieczarki i cebulke, bardzo drobno siekam i dusze na oleju do miękkosci.
Ugotowana soczewice (lekko posolona) miele lub przeciskam przez praske.
Mieszam z przyprawami i dodaje smietane (ilosc dowolna, im wiecej tym
naturalnie bedzie rzadsze). Podaje to do pieczywa, krakersów itd

coś moim zdaniem dość ekskluzuwnego (u mnie na większe przyjecia)
*dip (wlasciwie tez pasta) z soczewicy i lososia
czerwona soczewica
wędzony (koniecznie) łosos
cebula
olej sojowy
sol, pieprz, ewentualnie kurkuma
woda
Podsmazam do miekkosci drobno posikana cebule. Lososia miele lub b. drobno
siekam. Mieszam, jak zbyt geste to dodaje troche wody. Podeje jak wyzej. Ma
bardzo ladny (pomaranczowo-zolty) kolor. Smak jednak kontrowersyjny (jak
ktos nie lubi wedzonych ryb to nie zje)
Pozdrawiam - Aneta




--

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchnia Sródziemnomorska
Francuskie cudko latwe i tanie
bigos
Gdzie dobrze zjesc w Krakowie?
Kurczak w 5 smakach

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »