| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-26 19:01:39
Temat: dipy (pasty) z soczewicąCześć!
Podzielam sie dwoma nastepnymi przepisami (moje wlasne, autorskie)
* dip z soczewicy z pieczarkami (wlasciwie to pasta)
ugotowana czerwona (i tylko taka) soczewica - bo zielona wyglada brzydko
pieczarki drobno pokrojone w kostke
cebula takze pokrojona
olej np sojowy
smietana
sol, pieprz, natka pietruszki (troche kurkumy lub curry dla koloru)
Pieczarki i cebulke, bardzo drobno siekam i dusze na oleju do miękkosci.
Ugotowana soczewice (lekko posolona) miele lub przeciskam przez praske.
Mieszam z przyprawami i dodaje smietane (ilosc dowolna, im wiecej tym
naturalnie bedzie rzadsze). Podaje to do pieczywa, krakersów itd
coś moim zdaniem dość ekskluzuwnego (u mnie na większe przyjecia)
*dip (wlasciwie tez pasta) z soczewicy i lososia
czerwona soczewica
wędzony (koniecznie) łosos
cebula
olej sojowy
sol, pieprz, ewentualnie kurkuma
woda
Podsmazam do miekkosci drobno posikana cebule. Lososia miele lub b. drobno
siekam. Mieszam, jak zbyt geste to dodaje troche wody. Podeje jak wyzej. Ma
bardzo ladny (pomaranczowo-zolty) kolor. Smak jednak kontrowersyjny (jak
ktos nie lubi wedzonych ryb to nie zje)
Pozdrawiam - Aneta
--
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |