| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-24 16:44:01
Temat: dobry sos z pieczarek ?Jadłem taki kiedys w Giżycku na mazurach,
zna ktoś może dobry sosik który w połączeniu z bułka jest extra daniem
pzdr,
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-24 17:12:08
Temat: Re: dobry sos z pieczarek ?Dnia Wed, 24 Sep 2003 18:44:01 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Darek*, w
wiadomości news:<bkshkd$9e1$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
> Jadłem taki kiedys w Giżycku na mazurach,
> zna ktoś może dobry sosik który w połączeniu z bułka jest extra daniem
najprostszy - poddusić pieczarki na maśle z cebulą, przypieprzyć, posolić,
jak odparują, zaciągnąć śmietaną :D
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 08:46:21
Temat: Re: dobry sos z pieczarek ?> najprostszy - poddusić pieczarki na maśle z cebulą, przypieprzyć, posolić,
> jak odparują, zaciągnąć śmietaną :D
========
Dokładnie tak.
Można przed dodaniem śmietany podlać całość ciemnym sosem sojowym
(grzybowym), a na koniec zakropić do smaku cytryną.
waldek
========
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 08:53:14
Temat: Re: dobry sos z pieczarek ?
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bkua1h$32v$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > najprostszy - poddusić pieczarki na maśle z cebulą, przypieprzyć,
posolić,
> > jak odparują, zaciągnąć śmietaną :D
> ========
> Dokładnie tak.
> Można przed dodaniem śmietany podlać całość ciemnym sosem sojowym
> (grzybowym), a na koniec zakropić do smaku cytryną.
Hmm, czy jest sens dodawac do grzybow sosu sojowego grzybowego? Czy on
zmieni smak potrawy w inny sposob, niz jasny sos sojowy?
--
Pozdrawiam,
Ania
www.biblioNETka.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 09:05:48
Temat: Re: dobry sos z pieczarek ?> Hmm, czy jest sens dodawac do grzybow sosu sojowego grzybowego? Czy on
> zmieni smak potrawy w inny sposob, niz jasny sos sojowy?
=======
Spróbuj raz. Ja zostałem niewolnikiem takich pieczarek :-}
(tylko nie przesadź z ilością dolanego sosu).
waldek
=======
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 10:02:28
Temat: Odp: dobry sos z pieczarek ?Najlepiej pieczarki snmażyc najpierw na suchej patelni, bez tłuszczu aż się
zarumienią dopiero póżnie masło lub olej lub smalec i inne dodatki,
pieczarki wtedy są aromatyczne, nie tracą swego kształtu.
Pa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-25 15:20:52
Temat: Re: dobry sos z pieczarek ?a ja do ryżu i gryczanej robię następująco: pokrojone na spore kawałki
pieczarki zalewam śmietaną i tak je duszę z 15-25 min. Bez wcześnieszego
obsmnażania, bez cebulki. podaję z mnóstwem zielonej pietruszki bądź
koperku, ostatecznie z suszonym tymiankiem.
besz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |