« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-08-29 08:04:47
Temat: dużo mięsa - co zrobić ??Witam
pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
zmielonego mięsa ??
pozdrawiam
Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-08-29 08:16:31
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Użytkownik "Wilma" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
> pozdrawiam
> Wilma
>
rizotto z ryżem
az
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-08-29 08:18:08
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Użytkownik "Wilma" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
paszteciki w cieście
odpowiednio dosmaczyć i od biedy z makaronem jako polskie spagetti
radzio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-08-29 08:19:44
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Użytkownik "Wilma" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
aaaaaa i jeszcze się zastanawiam, czy z kabaczkiem nie dałoby się tego
przerobić
radzio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-08-29 08:29:18
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
"Wilma" <w...@w...pl> wrote in message
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
> pozdrawiam
> Wilma
Podzielić na porcje obiadowe i zamrozić w woreczkach. Wieczorem wyjmować z
zamrażarki i zostawić do rozmrożenia na następny obiad...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-08-29 08:31:34
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
"Wilma" <w...@w...pl> wrote in message
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
> pozdrawiam
> Wilma
Jezeli jest bardzo dużo - można zrobić konserwy z kabaczków, papryki -
faszerowane i zapasteryzowane w słoikach na zimę, lub to samo - gołąbki -
zamrożone w pojemnikach.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-08-29 09:13:21
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Użytkownik "Wilma" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
Możesz zrobić pasztet - dodać wątróbkę, cebulę, grzyby, przyprawy, jeszcze
raz razem zmielić i upiec w keksówce.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-08-29 10:09:07
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??
Użytkownik "Wilma" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ed0sk8$h7a$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
>
> pozdrawiam
> Wilma
>
Golabki, faszerowane cukinie, faszerowane patisony, faszerowane pomidory (z
tym ostroznie !!! luba pekac), faszerowane jajka (pasta z dodatkiem mielnego
miesa), faszerowane cebule, sos bolonese do spagetti, "ala" mielone (bo z
gotowanego miesa a nie z surowego) ewentualnie... dac mnie :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-08-29 10:15:19
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??Wilma wrote:
> Witam
> pierogi były wczoraj, krokiety będą dzisiaj :)
>
> a co można jeszcze zrobić z dużej (wielka micha) ilości ugotowanego,
> zmielonego mięsa ??
Tartę, faszerowane cukinie, kabaczki i inne takie, paszteciki w
francuskim cieście.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-08-29 10:16:40
Temat: Re: dużo mięsa - co zrobić ??Misiek wrote:
> Golabki, faszerowane cukinie, faszerowane patisony, faszerowane pomidory (z
> tym ostroznie !!! luba pekac), faszerowane jajka (pasta z dodatkiem mielnego
> miesa), faszerowane cebule, sos bolonese do spagetti, "ala" mielone (bo z
> gotowanego miesa a nie z surowego) ewentualnie... dac mnie :-)
>
Ooo, to jeszcze zapomniałam - dać kotom ;)
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |